Σοκ: Αποκριάτικες στολές <μικρός πρόσφυγας> σε αγγελία

Ξεπέρασε κάθε όριο μια αγγλική εταιρία. Έβγαλε προς πώληση μέσω διαδικτύου αποκριάτικες στολές “μικρός πρόσφυγας”

Σφοδρές αντιδράσεις και κατακραυγή προκάλεσε η κίνηση της αγγλικής εταιρίας Fancy Me να βγάλει προς πώληση μέσω διαδικτύου αποκριάτικες στολές “μικρός πρόσφυγας”.

Μια μικρή βαλίτσα, ένα παντελόνι δύο νούμερα μεγαλύτερο για το αγόρι και ένα λουλουδάτο φόρεμα, που μόλις έχει βγει από το σεντούκι της γιαγιάς, για το κορίτσι, είναι τα απαραίτητα “αξεσουάρ” για να ντυθεί ένα παιδί “πρόσφυγας”, τις φετινές Απόκριες, κατά την εν λόγω εταιρία. Όλα αυτά με αντίτιμο από 24 έως 36 ευρώ.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και έντονες, με την Amazon να αναγκάζεται να αποσύρει την συγκεκριμένη καταχώρηση. Ο επικεφαλής του οργανισμού Caritas της Ιταλίας για την μετανάστευση, Ολιβιέρο Φόρτι κάλεσε την εταιρία να “σώσει τα προσχήματα”, αγοράζοντας μπουφάν για τους μικρούς πρόσφυγες.

“Το εμπορικό αυτό μήνυμα σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή, είναι πραγματικά επαίσχυντο. Ίσως η εταιρία θα μπορούσε να επενδύσει τα ίδια χρήματα για να αγοράσει μπουφάν για ένα παιδί, το οποίο αυτή τη στιγμή ίσως να βρίσκεται μεσοπέλαγα”.

Πηγή: La Repubblica





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.