Πέντε ημερών έφτασε στη Λέσβο με το φουσκωτό!

Γεννήθηκε στον δρόμο, από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη. Κάτω από ένα δέντρο… Μόλις πριν από πέντε μέρες. O μικρός Μοχάμεντ έφτασε χθες στη Μυτιλήνη μέσα σε μια φουσκωτή βάρκα μαζί με την οικογένειά του. Η νεαρή μητέρα του από το Αφγανιστάν, γέννησε πριν από πέντε μέρες σε ένα χωράφι στην Τουρκία περιμένοντας βάρκα για να τη μεταφέρει απέναντι.Η βάρκα που τους μετέφερε κινδύνεψε  μεσοπέλαγα να βυθιστεί και για βοήθεια έσπευσε πλοίο του λιμενικού σώματος που μετέφερε δεκάδες ανθρώπους στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Μεταξύ τους πολλά παιδιά και ο μικρότερος της παρέας ο οποίος δέχθηκε τις φροντίδες της διασώστριας Ζωής Λειβαδείτη μέχρι να τον μεταφέρει ασθενοφόρο στην μαιευτική κλινική μαζί με τη μητέρα του.

Η Ζωή Λειβαδίτη, διασώστρια, χρόνια πολλά, δεκάδες χρόνια τώρα, έτσι απλά επειδή αγαπά τον άνθρωπο. Αγκάλιασε τον Μοχάμεντ, τον ζέστανε, ρούχα καθαρά και ζεστά για όλους, και για κοίτα ζεστασιά που έχει σε ετούτη την αλλιώτικη φάτνη στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης πια…

thetoc.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.