Το Σπήλι είναι ένας κόμβος για τις εξορμήσεις σας… (video) (Νομός Ρεθύμνου)

Το Σπήλι, το Ρεθεμνιώτικο κεφαλοχώρι. Είναι πρωτεύουσα του δήμου Αγιου Βασιλειου και βρίσκεται πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα, στο κέντρο του νομού Ρεθύμνης, 27 χλμ από το Ρέθυμνο και 20-25 χλμ από τις νότιες παραλίες του νησιού (Αγ.Γαλήνη, Πλακιάς, Πρέβελη, Δαμνόνι, Σκηνάρια, Αμμούδι, Τριόπετρα, Λίγκρες, Αγιος παύλος) και 35-40 χλμ από (Φαιστό, Γόρτυνα, Μεσαρά, Μάταλα στα ανατολικά, Φραγκοκάστελο στα δυτικά και τον Ψηλορείτη στα 20 χλμ πάνω από το Σπήλι).

Στα 8 χιλιόμετρα θα βρείτε στο χωριό Λαμπινή τον Βυζαντινό Ναο (Παναγία της Λαμπινής του 14ο αιώνα).   Το Σπηλι είναι ένας κόμβος για τις εξορμήσεις σας. Καταλαμβάνει αρκετά μεγάλη επιμήκη, μάλλον, έκταση 16 τ.χλμ, με μέσο σταθμικό υψόμετρο 430 μ. Είναι ημιορεινός παραδοσιακός οικισμός, κτισμένος στους πρόποδες του όρους Βορίζης (930 μ. ύψος) που πήρε το όνομα του από τη γεωγραφική θέση του, δηλαδή ριζωμένο βόρεια. Το όρος Βορίζης είναι προέκταση του βουνού Κέδρος. Το Σπήλι σήμερα έχει 800 κατοίκους μαζί με το γειτονικό οικισμό, τα Δαριβιανά, με τον οποίο αποτελούν μια κοινότητα.

 

Via





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.