Η Τριόπετρα στο Nομό Ρεθύμνου (video)

Η Τριόπετρα βρίσκεται περίπου 52km νότια του Ρεθύμνου και 13km νοτιοανατολικά του χωριού Ακούμια, στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα και δίπλα σε καταπράσινους ελαιώνες. Είναι επισκέψιμη με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων, που περνούν από τα Ακούμια ή από τα Σαχτούρια. Βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι του αχανούς παραλιακού μετώπου που οι ντόπιοι ονομάζουν Ακουμιανή Γυαλιά, καθώς η περιοχή της Τριόπετρας κάποτε αποτελούσε τα «χειμωνικά» των κατοίκων των Ακουμίων, οι οποίοι είχαν κτίσει μικρές αγροικίες για να περνούν την νύχτα τους κοντά στα κτήματα τους. Πλέον, οι τυχεροί Ακουμιανοί, επισκευάζουν τις αγροικίες δίπλα στην πανέμορφη παραλία, σχηματίζοντας μάλιστα μικρούς άτυπους οικισμούς.

Η Τριόπετρα αποτελείται από δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από μια μικρή χερσόνησο. Στην άκρη της χερσονήσου, μέσα στη θάλασσα, στέκονται τρεις επιβλητικοί βράχοι, από τους οποίους παίρνει το όνομα της η περιοχή.

 

via





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.