Έγκλημα στο νεκροταφείο: Ψάχνουν στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης Δώρας

Στα άτομα με τα οποία η 32χρονη εφοριακός διατηρούσε τα τελευταία δύο χρόνια φιλικές και προσωπικές σχέσεις εστιάζουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών – Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία

Στα άτομα με τα οποία η 32χρονη Δώρα διατηρούσε τα τελευταία δύο χρόνια φιλικές και προσωπικές σχέσεις εστιάζουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να λύσουν τον «γρίφο του νεκροταφείου».

Μέχρι στιγμής, από τη ΓΑΔΑ έχουν περάσει και δώσει κατάθεση περίπου δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος, με τον οποίο η Δώρα Ζέμπερη διατηρούσε προσωπική σχέση πριν από περίπου έναν χρόνο και τους τελευταίους μήνες είχαν έρθει και πάλι κοντά.

Όμως, προς το παρόν ο συγκεκριμένος δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την υπόθεση, ούτε φέρεται να έχει δώσει μέσα από  την κατάθεσή του στοιχεία που βοηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία:

– Ο δολοφόνος γνώριζε πολύ καλά τις συνήθειες της 32χρονης. Ήξερε ότι αρκετές φορές την εβδομάδα πήγαινε στο Β’ νεκροταφείο, όπου είχε ταφεί ο φίλος της, Γιάννης Καυκιάς. Έτσι, αποφάσισε να στήσει καρτέρι θανάτου μέσα στο χώρο του κοιμητηρίου και να επιτεθεί λίγο πριν πέσει το σκοτάδι. Για την ταυτότητα του προσώπου αυτού οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει έναν κύκλο προσώπων, ο οποίος περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες και μέσα από εκεί, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του και να το «κουμπώσουν» με καταθέσεις.

– Οι 14 μαχαιριές δείχνουν πάθος, μίσος και σε πολλές περιπτώσεις υποδηλώνουν προσωπικά και ερωτικά κίνητρα. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που διενήργησε τη νεκροψία, διαπίστωσε, εκτός από τις μαχαιριές στο στήθος και την καρδιά, ότι υπήρχε και ένα σημάδι που προκαλεί εντύπωση: δύο βαθιές χαρακιές στο δεξί μάγουλο της 32χρονης, που σχηματίζουν το γράμμα “Γ”. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν πρόκειται για κάποιο σημειολογικό τραύμα ή αν η χαρακιά προέκυψε κατά τη διάρκεια της πάλης. Το μαχαίρι δεν βρέθηκε, παρά τις έρευνες που έγιναν σε κάδους και στο χώρο του κοιμητηρίου και έτσι εκτιμάται ότι ο δολοφόνος το πήρε μαζί του.

– Το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο, το πορτοφόλι και τα προσωπικά της αντικείμενα έλειπαν, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο δράστης, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά, σκηνοθέτησε ληστεία, όμως οι 14 μαχαιριές δείχνουν έγκλημα πάθους. Οι αστυνομικοί αναζητούν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να δουν τα τηλεφωνήματα που έκανε και δέχτηκε μια ώρα πριν το έγκλημα η 32χρονη, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να τηλεφώνησε και να έκλεισε ραντεβού μαζί της.

 

protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.