Πυρ και μανία κατά υπουργών-Κανείς αρμόδιος δεν καταδίκασε την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Την απουσία «οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης της επίθεσης από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα υπουργούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με την εισβολή και τις πρά­ξεις βίας στον Ι­ε­ρό Ναό Αγ. Γρη­γο­ρίου Πα­λαμά της Μη­τρο­πό­λεως Θεσ­σα­λο­νί­κης, στις 31.7.2016.

Ακολουθεί το σχετικό ανακοινωθέν:

Ε­πι­θυ­μούμε να ευ­χα­ρι­στή­σουμε όσα κοι­νο­βου­λευ­τικά κόμ­ματα έ­σπευ­σαν να κα­τα­δι­κά­σουν α­πε­ρί­φρα­στα την ει­σβολή, τη δι­α­κοπή της θείας λει­τουρ­γίας και τις πρά­ξεις βίας κατά θρη­σκευ­τι­κών λει­τουρ­γών και πι­στών μέσα στον Ι­ερό Ναό Αγ. Γρη­γο­ρίου Πα­λαμά, στη Θεσ­σα­λο­νίκη χθες (31.7.2016). Ε­πι­ση­μαί­νουμε βε­βαίως και την ως τώρα α­που­σία ο­ποι­ασ­δή­ποτε δή­λω­σης κα­τα­δί­κης της ε­πί­θε­σης από τους καθ’ ύ­λην αρ­μό­δι­ους για τα αν­θρώ­πινα δι­και­ώ­ματα, την προ­στα­σία των πο­λι­τών και τα θρη­σκεύ­ματα υ­πουρ­γούς.

Η εύ­γλωττη ε­πί­σης σι­ωπή ε­πι­στη­μο­νι­κών και α­κτι­βι­στι­κών ε­νώ­σεων και συμ­βου­λίων, που έ­χουν ως αν­τι­κεί­μενο τις δη­μό­σιες πα­ρεμ­βά­σεις και πο­λι­τι­κές για τα αν­θρώ­πινα δι­και­ώ­ματα στην χώρα μας, δεί­χνει ότι μάλ­λον δεν σο­κά­ρον­ται από τις βι­αι­ο­πρα­γίες, ό­ταν στρέ­φον­ται κατά της ορ­θό­δο­ξης χρι­στι­α­νι­κής πλει­ο­ψη­φίας. Ο­φεί­λουμε, του­λά­χι­στον, να τους α­να­γνω­ρί­σουμε το προ­σόν της ει­λι­κρί­νειας.

Τέ­λος, στους «αν­τ­ε­ξου­σι­α­στές», που νό­μι­σαν ότι βε­βη­λώ­νον­τας την κυ­ρι­α­κά­τικη προ­σευχή έ­δω­σαν κτύ­πημα στην ε­ξου­σία, δεν θα α­πευ­θύ­νουμε τις κα­τα­δι­κα­στι­κές δη­λώ­σεις, που συ­νη­θί­ζον­ται σε αυ­τές τις πε­ρι­πτώ­σεις. Α­φού ου­δείς πέ­τυχε να τους εμ­πνεύ­σει σε­βα­σμό για οτι­δή­ποτε στη ζωή τους, μόνο την λύπη μας δι­α­τυ­πώ­νουμε, λέ­γον­τάς τους: Εί­στε η α­πο­τυ­χία μας. Η α­πο­τυ­χία μας ως κοι­νω­νίας, ως σχο­λείου, ως οι­κο­γέ­νειας, ως δη­μο­κρα­τίας.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.