Η καλλονή Ρωσίδα που δέθηκε κόμπος και πήρε το χρυσό στη ρυθμική [εικόνες]

Η 21χρονη Ρίτα Μαμούν είναι η νέα «βασίλισσα» της ρυθμικής γυμναστικής. Η όμορφη Ρωσίδα κέρδισε με άνεση το χρυσό στο Ρίο συγκεντρώνοντας 76.483 βαθμούς στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

 

Η όμορφη μελαχρινή Ολυμπιονίκης, γεννημένη την 1 Νοεμβρίου του 1995 στη Μόσχα, με καταγωγή από τη Ρωσία και το Μπαγκλαντές, έχει κατακτήσει δυο φορές το αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, δύο φορές το αργυρό επίσης σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τρεις φορές το χρυσό σε παγκόσμια Grand Prix.

Το μικρόβιο για τη ρυθμική φαίνεται ότι οφείλεται στη μητέρα της η οποία ήταν επίσης αθλήτρια στο εν λόγω άθλημα, ενώ ο πατέρας της (με καταγωγή από το Μπαγκλαντές) είναι μηχανικός πλοίων.

Το κανονικό της όνομα είναι Μαργκερίτα, την φωνάζουν όμως Ρίτα και το παρατσούκλι της δεν είναι άλλο από «Τίγρης της Βεγγάλης», λόγω και της καταγωγής του πατέρα της.

Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε η συμπατριώτισσα της Μαμούν και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιάνα Κουντριάβτσεβα με 75.608 βαθμούς.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανή Γκάνα Ριζατντίνοβα με 73.853 βαθμούς.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Είναι η 5η συνεχόμενη φορά που στο σύνθετο ατομικό κυριαρχεί Ρωσίδα αθλήτρια, καθώς το 2000 στο Σίδνεϊ ήταν η Γιούλια Μπαρσούκοβα, το 2004 στην Αθήνα η Αλίνα Καμπάεβα, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο η Γεβγκένια Κανάγιεβα.

Φωτογραφία:Eurokinissi

Φωτογραφίες: Instagram/ritamamun
 iefimerida.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.