Το Φαράγγι της Σαμαριάς γίνεται Εθνικό Παρκο

Στην ανοικτή Διαβούλευση (opengov) του ΥΠΕΝ (Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας), έχει εκτεθεί η νέα διαχειριστική λογική που θα διέπει στο εξής, την λειτουργία του Φαραγγιού της Σαμαριάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ”τα όρια της Σαμαριάς, διευρύνονται στα όρια της ήδη περιοχής Natura. Αυτό σημαίνει θεσμικές πρωτοβουλίες που έρχονται σε εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και του εναρμονισμού της με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι λοιπόν, πλέον, υπόθεση όλων των Χανιωτών, όλων των Κρητικών, όλων των φορέων του νησιού να εισφέρουν γνώσεις εμπειρίες και κρίσεις.

Καλούμε την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τους Δήμους, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τους Συλλόγους φοιτητών, τουριστικών πρακτόρων, ξεναγών, γεωργών και κτηνοτρόφων, κατοίκων των όμορων Δήμων και των άλλων περιοχών. Καλούμε τους φορείς της γνώσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καλούμε τους φορείς της εμπειρίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ορειβατικούς συλλόγους, Πολιτική Προστασία, την ΑΝΕΝΔΥΚ, το ΚΤΕΛ και λοιπά.

Όλους τους πολίτες και φορείς που έχουν να εισφέρουν στον αγώνα των ιδεών για το Εθνικό Πάρκο των Λευκών Ορέων, που αλλάζει θεσμικά και ουσιαστικά”.

zarpanews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.