Μόνιμος φόρος ο ΕΝΦΙΑ -Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν έως το 2031

Στην παγίωση του ΕΝΦΙΑ ως μόνιμου φόρου σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς προσβλέπει σε έσοδα, τα οποία συνυπολογίζει στα οφέλη από τη διατήρησή του έως το 2031.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων του νέου νόμου τα εκτιμώμενα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία των επενδύσεων, που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο ανέρχονται σε 1,45 δισ. ευρώ τη 15ετία 2016-2031. Ενα μέρος εξ’ αυτών προέρχεται από τον υπολογισμό για άλλα 15 χρόνια, του  ΕΝΦΙΑ στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, εν μέσω κρίσης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θεσμοθετήθηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), γνωστό και ως χαράτσι της ΔΕΗ, μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και στη συνέχεια έγινε ο γνωστός ΕΝΦΙΑ, τον οποίο η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε πει ότι θα καταργήσει, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άδικο φόρο.

 

.iefimerida.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.