Εξιχνιάστηκε η αιματηρή ληστεία του περασμένου Ιανουαρίου στον «κομμωτή των διασήμων»

Και αστυνομικός πίσω από την επίθεση στον «κομμωτή των διασήμων» Πάνο Καλλίτση

Είχε υπηρετήσει στην ομάδα ΔΙΑΣ – Συνελήφθησαν ακόμη ένας Ιρακινός και ένας γνώριμος των αρχών – Σοκαριστικό ότι ο ένας δράστης είναι αστυνομικός, δηλώνει η σύζυγός του στο protothema

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η αιματηρή απόπειρα ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου της 30ης Ιανουαρίου στον περιφεριακό του Λυκαβηττού.

Δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι τρία άτομα. Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέγγισαν τον γνωστό κομμωτη και τον πυροβόλησαν για να του αρπάξουν την τσάντα με τα μετρητά. Ο κομμωτής και η σύζυγός του μετέβησαν ήδη στη ΓΑΔΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισαν στο πρόσωπο των προσαχθέντων τους δράστες της αιματηρής επίθεσης.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο ένας Έλληνας είναι παλιός γνώριμος των αρχών, βρισκόταν στη φυλακή, πήρε άδεια – συμμετείχε στο αιματηρό χτύπημα – και επέστρεψε στις φυλακές, ο άλλος είναι αστυνομικός που πέρασε από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ και ο αλλοδαπός ιρακινής καταγωγής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιοί ήταν οι δύο από τους τρεις που πυροβόλησαν τον Καλλίτση τραυματίζοντάς τον σοβαρά όπως επίσης για ποιο λόγο δεν πήραν την τσάντα που είχε μέσα στο αυτοκίνητο.

Έλενα Χριστοπούλου: Σοκαριστικό ότι ο ένας δράστης είναι αστυνομικός

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την είδηση της εξιχνίασης του εγκλήματος η Έλενα Χριστοπούλου, η σύζυγος του Πάνου Καλλίτση, είπε στο protothema.gr «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Η αστυνομία δούλεψε πάρα πολύ για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Από την άλλη είναι σοκαριστικό ότι ο ένας είναι αστυνομικός και προσβάλλει την Ελληνική Αστυνομία. Νομίζω ότι τώρα όλοι θα βάλουν τελεία σε όλα εκείνα τα σενάρια για συμβόλαια και χρηματοκιβώτια που ακούγαμε τόσο καιρό. Όλες αυτές τις ανοησίες που μας ταλαιπωρούσαν. Αισθανόμαστε δικαίωση και είμασταν σίγουροι ότι θα βρεθούν οι δράστες»

Του είχαν στήσει καρτέρι στην πιλοτή

Όπως είχε πει τότε η αδελφή του γνωστού κομμωτή, οι ληστές τον περίμεναν στην πιλοτή του σπιτιού όπου και τον πυροβόλησαν. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο Πάνος Καλλίτσης επέστρεφε από το κομμωτήριό του, που βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Παλαιού Ψυχικού, στο σπίτι του στην περιοχή του Λυκαβηττού. Μπροστά στην επίθεση ήταν και η σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά, καθώς η μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε.

Περιγράφοντας την επίθεση η σύζυγος του Πάνου Καλλίτση είχε πει:

«Με το που μπήκαμε στο γκαράζ μας είδαμε, από δεξιά κι αριστερά, δύο ανθρώπους με δύο πιστόλια να μας σημαδεύουν. Κατόπιν, επειδή ο Πάνος κλείδωσε το αυτοκίνητο και πήγε να κάνει όπισθεν, αυτοί το είδανε και έριξαν την πρώτη σφαίρα στο τζάμι, σ’ εμένα, για να σπάσουν το παράθυρο και να μας βγάλουν έξω. Όταν συνέβη αυτό άνοιξα την πόρτα, βγήκα και τους είπα “Παιδιά πείτε μας τι θέλετε και μη ξαναρίξετε όμως”. Ήταν η πρώτη σφαίρα που χτύπησε εμένα στο χέρι. {…} Με τα πολλά βγήκαμε έξω… Χτύπησαν τον Πάνο εξ επαφής. Όταν αυτοί άρχισαν να φέρονται κάπως σε εμένα, ο Πάνος, όντας χτυπημένος, και δεν ξέρω με τι σθένος, έπεσε πάνω τους. Εγώ με κάποιο τρόπο έφυγα προς τα πίσω και άρχισαν να τρέχω στον δρόμο και να φωνάζω βοήθεια και ότι μας σκοτώνουν. Τον Πάνο όμως τον είχαν χτυπήσει στο στήθος και στα πόδια».,

http://www.protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.