Ρέθυμνο: Στη φυλακή για 19 χρόνια ο Βρετανός που κακοποιούσε τα παιδιά του

Ο 56χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως και τα πέντε παιδιά ψεύδονται – Αναφορικά με τους βιασμούς, είπε πως επειδή πάσχει από διαβήτη αντιμετωπίζει προβλήματα… στυτικής δυσλειτουργίας

Ποινή κάθειρξης 19 χρόνων και 7 μηνών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον 56χρονο Βρετανό που κακοποιούσε τα πέντε υιοθετημένα παιδιά του, σωματικά, λεκτικά και ψυχολογικά ενώ συστηματικά βίαζε τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια της οικογένειας.

Η πολύωρη ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 56χρονο. Η ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος των δύο κοριτσιών 20 και 19 χρόνων σήμερα, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια αλλά και για την κακοποίηση των τριών μικρότερων παιδιών, δύο αγοριών και ενός ακόμη κοριτσιού.

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ερήμην, ποινή φυλάκισης ενός έτους στην 57χρονη σύζυγο του κατηγορούμενου, η οποία αμέσως μετά την αποκάλυψη των φρικτών βασανιστηρίων του ζευγαριού σε βάρος των θετών παιδιών τους, έσπευσε να εξαφανιστεί και αναζητείται τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις βρετανικές αρχές.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των παιδιών

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, γειτόνων της οικογένειας στον Ταυρωνίτη Χανίων, αλλά και στελεχών του «Χαμόγελου του παιδιού» όπου και φιλοξενούνται τα τρία από τα πέντε παιδιά σοκάρουν.

Το ζευγάρι των Βρετανών, που χρησιμοποιούσε τα παιδιά προκειμένου να λαμβάνει τα παχυλά επιδόματα που προβλέπει η βρετανική πολιτεία, έκανε πολυτελή και άνετη ζωή, την ίδια στιγμή που τα παιδιά έμεναν νηστικά ή τρέφονταν με ελάχιστο και πρόχειρο φαγητό. Η σωματική και η λεκτική κακοποίηση, η βίαιη και απάνθρωπη συμπεριφορά ήταν καθημερινότητα για τα τρία κορίτσια και τα δύο αγόρια της «οικογένειας».

Τα τελευταία χρόνια, το ζευγάρι είχε εγκατασταθεί μόνιμα στον Ταυρωνίτη Χανίων, πιστεύοντας πιθανόν ότι οι ελληνικές αρχές δεν είχαν δικαιοδοσία πάνω του αν ανακαλύπτονταν η δράση του.

Ο 56χρονος δεν άργησε να κακοποιεί σεξουαλικά τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια, τα οποία σήμερα έχουν ενηλικιωθεί. Οι μαρτυρίες τους ενώπιον του δικαστηρίου ήταν συγκλονιστικές, ενώ όλα όσα ισχυρίζονται επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρίες των μικρότερων παιδιών.

Τι ισχυρίστηκε ο 56χρονος στο δικαστήριο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 56χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, πως και τα πέντε παιδιά ψεύδονται, και προσπαθούσε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς τους για τα βασανιστήρια λέγοντας ότι είναι θιασώτης της αυστηρής διαπαιδαγώγησης. Όσο για τους βιασμούς των δύο κοριτσιών, είπε μέσω του δικηγόρου του πως επειδή πάσχει από διαβήτη αντιμετωπίζει προβλήματα… στυτικής δυσλειτουργίας.

Στο πλευρό του κατηγορουμένου βρέθηκε η κουνιάδα του, που ταξίδεψε από τη Βρετανία για τη δίκη. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι τα πέντε παιδιά ψεύδονται και ότι η αδελφή της και ο σύζυγός της δεν θα τους έκαναν ποτέ κακό.

Πηγή: www.cretapost.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.