Πάπας Φραγκίσκος: Το σεξ είναι δώρο Θεού

Η σεξουαλική επαφή δεν μπορεί να περιορίζεται στην ανάγκη για αναπαραγωγή, έγραψε σε κείμενό του ο ποντίφικας

Απομακρύνεται από τη εξαιρετικά συντηρητική εικόνα των προκατόχων του ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας άρχισε να κάνει τη διαφορά…

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκπλήσσει για μία ακόμα φορά, αφού σε κείμενό του τονίζει πως το σεξ είναι… δώρο Θεού.

Στην αποστολική προτροπή Amoris laetitia, ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγεί πως η σεξουαλικότητα είναι ένα «υπέροχο δώρο» που ο Θεός έδωσε στα πλάσματα που δημιούργησε.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, τόνισε πως η σεξουαλική επαφή ανάμεσα σε συζύγους δεν μπορεί να περιορίζεται στην ανάγκη για αναπαραγωγή.

«Με κανένα τρόπο δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι η ερωτική διάσταση της αγάπης είναι κακό που επιτρέπεται, ή βάρος που πρέπει να γίνεται ανεκτό για το καλό της οικογένειας, αλλά είναι δώρο του Θεού που ομορφαίνει την συνάντηση ανάμεσα στους συζύγους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε «ναι» στη λήψη της θεία κοινωνία από  διαζευγμένους που έχουν ξαναπαντρευτεί, ενώ κάλεσε όσους έχουν χωρίσει να αναρωτηθούν πώς συμπεριφέρθηκαν απέναντι στα παιδιά τους όταν ξεκίνησε η συζυγική κρίση και αν επιχείρησαν να συμφιλιωθούν με τους αγαπημένους τους πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία διαζυγίου.

protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.