Σαρδελάκια στο φούρνο (συνταγή)

Γεμάτες Ω3 και οικονομικές, οι σαρδέλες μπορούν να γίνουν νοστιμότατες στο φούρνο ακόμη κι αν δεν ανάψετε τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου.

  • Μερίδες: 5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30′
  • Έτοιμο σε: 60′

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τις σαρδέλες και αφαιρείτε τα κεφάλια. Τρίβετε ελαφρώς το δάκτυλο σας πάνω-κάτω στη ράχη για να μαλακώσει η σάρκα, στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη σάρκα κατά μήκος στο κόκκαλο και το αφαιρείτε.

Βήμα 2

Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα αλατίζετε και τα αφήνετε μισή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα ταψί απλώνετε τα σαρδελάκια με τη ράχη προς τα επάνω, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά προσέχοντας να μην παραψήσετε τα σαρδελάκια, διαφορετικά δεν θα βγουν ζουμερά και θα χάσουν τη γεύση τους.

Tip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με 3 ώριμες, ξεφλουδισμένες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, που θα τις απλώσετε πάνω από τα σαρδελάκια, έτσι ώστε όσο ψήνονται να διατηρηθούν ζουμερά από τους χυμούς της ντομάτας.

 

via





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.