Τελευταία ημέρα για ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις η Παρασκευή

Τελευταία ημέρα η Παρασκευή για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις καθώς όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, το Taxis θα κλείσει τη σχετική εφαρμογή σήμερα τα μεσάνυχτα, μιας και δεν υπάρχει περιθώριο για νέα παράταση.

Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλέτες του δημοσίου έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι σήμερα το βράδυ για να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 850.000 αιτήσεις από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για υπαγωγή σε αυτή. Συνολικά έχουν ρυθμισθεί οφειλές ύψους 5 δισ. ευρώ χρέη και στα ταμεία του Δημοσίου έχουν μπει περίπου 410 εκατ. ευρώ.

Στο 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου εισπράχθηκαν 571 εκατ. ευρώ μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων από τα νέα ληξιπρόθεσμα (αυτά που δημιουργήθηκαν εντός του 2015) και 870 εκατ. ευρώ από τα παλαιά, ενώ διαγράφηκαν ως ανεπίδεκτα είσπραξης χρέη ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο από την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθούν ξανά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, επικεντρώνοντας στους μεγαλοοφειλέτες γιατί σε σύνολο 6.500 μεγαλοοφειλετών με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ στη ρύθμιση υπάχθηκαν μόλις οι 200.

(φωτο αρχειο eurokinissi)

koutipandoras.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.