Θύμα της γρίπης Η1Ν1 η 5χρονη που έσβησε μέσα σε λίγες ώρες

Ο ιός της γρίπης Η1Ν1, προκάλεσε και το θάνατο της 5χρονης που έφυγε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουήλ Λουμπούνη, Προϊστάμενο Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος μίλησε με τοneakriti.gr, η 5χρονη είχε προσληφθεί από τον ιό Η1Ν1, αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης.

Ωστόσο αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την Αθήνα, όπου έχουν σταλεί εργαστηριακά δείγματα, που ρίξουν περισσότερο φως, για το αν υπήρξε εμπλοκή λοίμωξης του μηνιγγιτιδόκοκκου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο εκείνος είναι υπαίτιος για το σηψαιμικό σοκ, στο οποίο οφείλεται και ο θάνατος της 5χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι έφυγε μέσα σε λίγες ώρες. Αρχικά μεταφέρθηκε στη διάρκεια της εφημερίας την Κυριακή στο ΠΑΓΝΗ και αντιμετωπίστηκε αρχικά από τους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη: «το κορίτσι εισήχθη στην Παιδιατρική κλινική αλλά ‘’βάρυνε’’ και εισήχθη αμέσως στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, καθώς η επιδείνωση της υγείας του ήταν γρήγορη. Εκεί έπεσαν πάνω του πολλές ειδικότητες γιατρών ωστόσο δυστυχώς μετά τα μεσάνυχτα το παιδί κατέληξε».

 

 

https://www.neakriti.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.