«ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2019 – 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου στο Ηράκλειο: ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες

Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε το «Τέχνη καθ’ οδόν 2018», η Οργανωτική Επιτροπή ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία διοργάνωσής του για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στοχεύοντας πάντα στην ανάδειξη του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσέλκυση ξένων καλλιτεχνών και επισκεπτών, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2019, με τη φιλοδοξία να μετατρέψει ξανά για πέντε ημέρες την πόλη σε μια ανοιχτή σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Στη διάρκεια αυτών των ημερών καλλιτέχνες κάθε είδους (ζωγραφικής, αγιογραφίας, καλλιτεχνικού γκράφιτι, γλυπτικής, μουσικής, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, video art, φωτογραφίας κ.ά) καλούνται να προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τους ίδιους και το έργο τους, εργαζόμενοι σε επιλεγμένους ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους της πόλης, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εξέλιξη της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.

Γι’ αυτό και προκειμένου να δοθεί αρκετός χρόνος προετοιμασίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και οι Εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, ο Ο.Λ.Η, η Ε.Κ.Ι.Μ., ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, που στηρίζουν και πάλι το Φεστιβάλ, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς τις καλλιτεχνικές ομάδες ή τους μεμονωμένους καλλιτέχνες που θα επιθυμούσαν να λάβουν μέρος, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, καθώς και τυχόν ιδέες ή προτάσεις τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://www.heraklion.gr/culture/art-en-route-2019/art-en-route-registration.html είτε στο γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου, κ. Αντωνάκη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, ώρες 11-13 π.μ. πλην Σαββάτου και Κυριακής). Τηλ. επικοινωνίας: 2813-409250, 6942896427, email: streetartfestival.gr@gmail.com





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.