Απάτη μέσω SMS, στό όνομα γνωστής εταιρείας!

Και στο Ηράκλειο, ουκ ολίγοι πολίτες έχουν δεχτεί γραπτά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα, από επιτήδειους που χρησιμοποιούν την επωνυμία και την φήμη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, για να “ψαρέψουν” ανυποψίαστους πελάτες

Το θέμα αναδείχθηκε και μέσα από την εκπομπή του Ράδιο Κρήτη Λευτέρη Βαρδάκη, ο οποίος επισήμανε τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι μπουν στη διαδικασία να ανοίξουν το sms, πέφτοντας στην παγίδα και ανοίγοντας το για να κερδίσουν – υποτίθεται – μια σειρά δώρων.

Η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία «Κωτσόβολος» το καταναλωτικό κοινό πρέπει να αγνοηεί τα SMS με “πακέτα – δωροεπιταγές Κωτσόβολος” στα οποία ζητείται να συμπληρωθεί κινητό τηλέφωνο ή εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία: «Τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλείσθε να τα αγνοήσετε και να μην ανοίξετε οποιοδήποτε link περιέχουν».

Η εταιρεία επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη με τα οποία o Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει. Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε τυχαίους αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος.

Γίνεται διερεύνηση με την βοήθεια των διωκτικών αρχών για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι, έννομα, από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και την φήμη της Κωτσόβολος τονίζει η ανακοίνωση ενώ τέλος, να επισημανθεί ότι ο Κωτσόβολος δεν ζητά, ούτε θα ζητήσει ποτέ στους καταναλωτές να συμπληρώσουν στοιχεία όπως το κινητό τους τηλέφωνο σε μια ανώνυμη ιστοσελίδα, ούτε και να εγγραφούν σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάτη αυτή δεν είναι η μοναδική και μάλιστα υπαρχουν και άλλες περιπτώσεις εταιρειών, οι οποίες έχουν δει επιτήδειους να εκμεταλλεύονται τις επωνυμίες τους με σκοπό την εξαπάτηση και το κέρδος.

 

 

 

http://www.ekriti.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.