Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη (Αγία Δύναμις – Πηγές) στην Αργυρούπολη

Η Αργυρούπολη το πανέμορφο αυτό χωριό είναι ως γνωστό χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Λάππας, η οποία ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις της δυτικής Κρήτης κατά τα Ρωμαϊκά χρόνια

Η χλωρίδα της περιοχής είναι πραγματικά μοναδική και αξίζει να την ανακαλύψει κανέις, μέσα απο ένα περίπατο σε πλακόστρωτο μονοπάτι. Επισκεφτήκαμε   το σπήλαιο από όπου πηγάζει ο Μουσέλας ποταμός, και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου ή αλλιώς Αγία Δύναμις.

Στην εξαιρετικού φυσικού κάλλους περιοχή των πηγών της Αγίας Δύναμης, εκεί που έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε και αντικριστό στις πολλές ταβέρνες που υπάρχουν, ένα ανηφορικό μονοπάτι με σκαλοπάτια σκαμμένα στο βράχο, οδηγεί στο ναό του Αγίου Ιωάννη. Το ιερό του ναού, που οριοθετείται από χαμηλό κτιστό τοιχάριο που έχει θέση τέμπλου είναι διαμορφωμένο μέσα σε σπηλιά.

Φαίνεται ότι εδώ βρέθηκε η εικόνα του Αι Γιάννη και λόγω των νερών αναβλύζουν( άγια ) λέγεται και Αγία Δύναμη . Πλήθος ξένων και ντόπιων το επισκέπτονται καθημερινά το καλοκαίρι. Πρόσφατα στον εξωτερικό χώρο προστέθηκε προσκυνητάρι φτιαγμένο από πέτρα και έτσι δένει με τον όλο χώρο, απομένει να τοποθετηθεί και η εικόνα του Αγίου.

,

,

 

,

,

 

,





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.