To πρόγραμμα του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2018»

Το 3ο φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από τις 2 έως και τις 6 Ιουλίου για να μετατρέψει και φέτος ολόκληρη την πόλη σε ένα μεγάλο θέατρο τέχνης!

Με ένα πρόγραμμα γεμάτο εξαίρετες εκδηλώσεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, και εκλεκτές συνεργασίες με φορείς και ιδρύματα της Κρήτης (Περιφέρεια Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείο, ο Εμπορικός Σύλλογος, εργαστήρια καταξιωμένων εικαστικών, Ε.Φ.Ε.Κ., φωτογραφικές ομάδες, σχολεία, ωδεία, πολιτιστικοί σύλλογοι), το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018» φιλοδοξεί να βγάλει για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι τους Ηρακλειώτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης στους δρόμους και τις πλατείες, προκειμένου να απολαύσουν συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις και πολλές εκπλήξεις!

Το φεστιβάλ ξεκινά την Δευτέρα 2 Ιουλίου, στις 19.00 με τα εγκαίνια της έκθεσης του Ινστιτούτου Πληροφορικής στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ακολουθεί η καθιερωμένη πορεία των «Αντικρουστών» και των «Frantic Freaks» από τα Λιοντάρια έως την Πλατεία Ελευθερίας και εν συνεχεία, η πρώτη ημέρα θα κορυφωθεί με την συναυλία του ταλαντούχου ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, με παλιότερα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου και καινούργια του βραβευμένου Ιταλού συνθέτη Nicola Plovani

Πριν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, έχει προγραμματιστεί μια σειρά από δράσεις και ομιλίες σημαντικών επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του στο πρόγραμμα του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» μεταξύ άλλων  ανέφερε: « Ο Δήμος Ηρακλείου υποδέχεται και πάλι το καλοκαίρι, με τις εξαίρετες εκδηλώσεις του  φεστιβάλ “Τέχνη Καθ’ οδόν”. Είναι η τρίτη χρονιά διοργάνωσής του και είναι προφανές ότι ολοένα και περισσότερο πλησιάζει τους στόχους: Να αναδείξει τις καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου, να προσελκύσει αξιόλογους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, και να εμπλουτίσει με το ιδιαίτερο πνεύμα του την πολιτιστική μας ζωή.  Εμπνευστές και πρωταγωνιστές του οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου, που με την ουσιαστική τους συμβολή δικαιώνουν για μια ακόμη φορά την πολιτική άποψη της Δημοτικής Αρχής, ότι το μέλλον αυτού του τόπου βρίσκεται στα χέρια όλων μας».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη, η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και οι Εθελοντές του Δήμου, στον δικό τους χαιρετισμό, τόνισαν: «Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα  και κάνετε τις επιλογές σας. Περιπλανηθείτε και προετοιμαστείτε για εκπλήξεις. Φωτιές και ζογκλερικά, δύο μυστήρια τέρατα που περιέρχονται τους χώρους του φεστιβάλ –κάπου θα τα συναντήσετε– λουλούδια που ανεβαίνουν στον Κούλε και γίνονται πουλιά, χορευτές και μουσικοί παραδομένοι στη μέθη της τέχνης τους.  Όπου κι αν παν τα βήματά σας η τέχνη σας οδηγεί! Αφεθείτε στη χαρά αυτών των ημερών, ενθαρρύνετε με τη συμμετοχή και το χειροκρότημά σας τους καλλιτέχνες και φροντίστε να απολαύστε το ταλέντο και την αστείρευτη ευρηματικότητά τους».

 

Δείτε εδώ ολόκληρο το φετινό πρόγραμμα του “Τέχνη Καθ’ Οδόν”

Δείτε εδώ το τηλεοπτικό σποτ του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2018»: https://www.youtube.com/watch?v=5xDl7xW7ag0

Δείτε εδώ  το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών και μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων:https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/texni-kathodon-profestival-180618.html

Αρχεία





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.