Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες – Νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Την ημέρα που ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των μαθητών, προαναγγέλλει νέο σύστημα εισαγωγής, που θα ανακοινωθεί  εως το τέλος Ιουλίου και «που θα είναι δομημένο γύρω από το απολυτήριο»

Την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων ανακοίνωσε για μία ακόμα φορά ο κ. Κώστας Γαβρόγλου στην Βουλή, ενώ οι εξετασθέντες του 2018 αναμένουν από ώρα σε ώρα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων , που θα αναρτηθούν στα σχολεία. Παράλληλα, προανήγγειλε νέο σύστημα εισαγωγής που θα βασίζεται στο απολυτήριο Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Χαρακόπουλου, είπε ότι εως το τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια «που θα είναι δομημένο γύρω από το απολυτήριο» ενώ υπογράμμισε ότι ο νέος τρόπος εισαγωγής θα ισχύσει για τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα ξεκινήσουν την 3η Λυκείου.
«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο χωρίς καμία εξέταση. Θα μπαίνεις είτε με εξέταση είτε με απολυτήριο. Όμως και το απολυτήριο θέλει εξετάσεις. Το απολυτήριο θα είναι το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα και το απολυτήριο θα το παίρνεις και με εξετάσεις, και με εργασίες και με την συνολική παρουσία» ανέφερε σε άλλο σημείο ο υπουργός για να καλέσει παράλληλα την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ να βοηθήσουν στην αποδραματοποίηση του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Αναφορικά με το σημερινό σύστημα υποστήριξε ότι «είμαστε μια χώρα χωρίς 3η Λυκείου που αρχίζει πλέον να επηρεάζει και την 2α Λυκείου. Εχει κακοφορμίσει το σύστημα και σαν καρκίνος η 3η Λυκείου μολύνει και τις άλλες τάξεις. Κάθε φουρνιά μαθητών κοστίζει 2,5 δις ευρώ. Το σημερινό σύστημα έχει κάνει την παραπαιδεία οργανικό σύστημα» ενώ ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα επέτρεπε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.