Συνελήφθη 33χρονος για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Σεσημασμένος για διαρρήξεις και ναρκωτικά ο φερόμενος ως δράστης – Μαρτυρίες και βίντεο τον τοποθετούν στο σημείο του εγκλήματος – Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία

Στη σύλληψη ενός 33χρονου άντρα, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στην περιοχή του διπλού εγκλήματος στην Κύπρο, προχώρησε την Τετάρτη η κυπριακή αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση, ο φερόμενος ως δράστης είναι σεσημασμένος για διαρρήξεις και ναρκωτικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει μαρτυρία και βίντεο, βάσει των οποίων ο 33χρονος τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο της διπλής δολοφονίας.

Η αστυνομία τον έχει οδηγήσει στα κεντρικά για ανάκριση, ενώ θα πάρουν δείγμα και απο DNA για τις ανάγκες της έρευνας.

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία

Νωρίτερα, η κυπριακή αστυνομία είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τον ύποπτο για το φρικτό έγκλημα της δολοφονίας του ζευγαριού Χατζηγεργίου Σεργίου που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Στρόβολο. Τόνιζαν, δε, πως εντος της ημέρας ενδεχομένως να εξιχνιαζόταν η υπόθεση.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ο εντοπισμός του κινήτρου και της ψυχικής υγείας του ανθρώπου, ο οποίος δολοφόνησε με 26 μαχαιριές τον 60χρονο καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου 59 ετών υπάλληλο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Τα τεκμήρια που έχουν συλλέξει οι ανακριτές με βασικότερο αυτό της ματωμένης πιτζάμας που βρέθηκε κρυμμένη σε σημείο του σπιτιού, έχουν επιβεβαιώσει τις αρχικές υποψίες.

Έχει ξεκαθαρίσει επίσης ότι στο σπίτι δεν μπήκαν κουκουλοφόροι και ο δράστης ήταν ένας, όπως επίσης και το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκαν και οι δύο. Το μαχαίρι δεν έχει βρεθεί και εικάζεται ότι πετάχθηκε στα σκουπίδια μαζί με άλλα τεκμήρια.

Οι κάδοι απορριμμάτων της περιοχής είχαν μαζευτεί λίγη ώρα μετά τον διπλό φόνο και αυτός φαίνεται ότι είναι ο λόγος που δεν βρέθηκε το φονικό όπλο.

Ως προς την κατάθεση του 15χρονου γιου των θυμάτων, ο οποίος είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, καθυστερεί γιατί η αστυνομία θέλει να έχει ενώπιον της όλα τα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τα αποτελέσματα DNA ώστε να ζητήσει απαντήσεις για συγκεκριμένα ερωτήματα που έχου προκύψει.

Ο 15χρονος λίγη ώρα μετά τον φόνο μίλησε στους αστυνομικούς, αλλά δεν έδωσε κατάθεση. Στην προφορική μαρτυρία του ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι μπήκαν δύο κουκουλοφόροι με μαύρα ρούχα και δολοφόνησαν τους δικόύς του ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν σε μια μικρή αποθήκη διαβεβαιώνοντας τον ότι δεν θα τον πειράξουν και να μην ανησυχεί.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.