Συγχαρητήρια στον τρίτο γιό μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!!

Η ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ..ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2017. Συγχαρητήρια στον τρίτο γιό μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!! Μπράβο που “απέτυχε”. Μια χαρά. Κι αν πετύχαινε πάλι μπράβο θα του έλεγα γιατί ήθελε πολύ την σχολή της Πληροφορικής. Αλλά και τώρα που δεν τα κατάφερε, είναι όλα όμορφα. Και είμαι το ιδιο περήφανος γι αυτόν, και στην επιτυχία μα ιδιαιτέρως στην αποτυχία του.
Οι μεγάλες στιγμές στην ζωή μας συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες. Όταν μικρέ μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω την ζωή σου, και πλέον θα έχεις ώριμα μάτια θα δεις οτι τα λάθη, οι ήττες και οι αποτυχίες, σε προχώρησαν μπροστά και σε ώθησαν για κάτι άλλο που ήξερε ο Θεός μα εσύ τότε ούτε καν φανταζόσουν. Ο Steve Jobs είχε πει σε αποφοίτους, «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία – αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση…» Εγω θα πρόσθετα ο Θεός που ανοίγει άλλους παράδοξους δρόμους.

Και η αγαπημένη πονεμένη και «αποτυχημένη» Σαρλότ Ράμπλινγκ, μας φωνάζει μέσα από την δοξασμένη και πληγωμένη της ζωή, «οτι είμαστε εδώ το οφείλουμε σ΄αυτές τις στιγμές που μας δυσκόλεψαν. Αυτές οι στιγμές είναι η προίκα της ζωή μας…»


Γι αυτό θέλω να σου πω ότι δεν είμαι περήφανος μόνο στις επιτυχίες σου μα και στις φαινομενικές ήττες σου, γιατί αγαπώ αυτό που είσαι και οχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι.

Και γιατί αγαπώ εσένα, με όλα τα σημάδια της διαδρομής σου, που πίστεψε με δεν κρίθηκε σήμερα, απλά σήμερα ξεκίνησε. Και να σου πω και κάτι; Ποτέ δεν θα σε χρησιμοποιούσα για να νιώσω εγω “επιτυχημένος”. Δεκανίκι του δικό μου κενού δεν θα γινόσουν ποτέ. Σε αγαπώ γι αυτό που είσαι!!!
Να θυμάσαι μικρέ, οτι στα λάθη μας μαθαίνουμε, και οτι για να φτάσεις στον παράδεισο θα χρειαστεί να περάσεις πολλές φορές από την κόλαση. Καλό ταξίδι ζωης…

 

το κείμενο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος




4 thoughts on “Συγχαρητήρια στον τρίτο γιό μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!!

  1. AvatarΚ.Β

    Ωραίο άρθρο πράγματι κι εγώ με τη σειρά μου λέω :
    Mπραβο στον Αλέξανδρο που γλίτωσε το μπαμπά του από τοσα έξοδα.
    Κ.

    Reply
  2. AvatarΕλενη Ευτυχιδου

    Ανατρεπτικο σε σχεση με οτι νομιζαμε μεχρι τωρα, και βαθεια ανθρωπινο!

    Reply
  3. Avatarλπομενη Στερπη

    Καλημερα!!Τσ συγχαρητηρια πηγαινουν σε ολα τα παιδακια που εδωδαν Πανελληνιες. Εδωσαν μεγαλο αγωνα την σχολικη χρονια που περασε, κατεθεσαν παρα πολλες ωρες μελετης σκυμενα πανω απο τα βιβλια τους και ενιωσαν τον σβερκο τους να πιανεται, τα ματια τους να πονανε, πολλα αποκοιμηθηκαν πανω στα βιβλια τους απο την εξαντληση, αφιερωσαν αμετρητες στιγμες απο τις παιδικες τους δραστηριοτητες (γιατι παιδια ειναι!) για να μπορεσουν να ενταχθουν και αυτα στον φοιτητοκοσμο αλλα τα καταφεραν και αλλα οχι…Λοιπον, πραγματι! Ο νοημων και φιλεσπλαχνος Θεος μας, εχει τα δικα Του σχεδια για καθε ενα απο τα παιδια Του. Μην απογοητευομαστε και μην λιγοψυχουμε. Η ζωη μας διδασκει οτι καποιες φορες το ποθουμενο δεν ειναι και το ιδανικο για εμας!!! Καλο ταξιδι στην ζωη του Αλεξανδρου.. Με τετοιο πατερα σιγουρα θα φτασει ψηλα!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.