Ο Μίνως Κυριακού, ο άνθρωπος που ίδρυσε τον Ant1, έφυγε από τη ζωή. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών.
Ο Ant1 εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του ανθρώπου που δημιούργησε τον Όμιλο.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα.
Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού.
Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2.
Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1.»
Ποιος ήταν ο Ο Μίνως Κυριακού
Ο εφοπλιστής, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Την Παρασκευή παντρεύτηκε ο γιος του, Θοδωρής, στο Πόρτο Χέλι και βαφτίστηκε το εγγόνι του….
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαΐου του 1942. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες.
Ήταν επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009). Από τον Δεκέμβριο του 2004 ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου κι έχει δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του. Το 2017 το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του λόγω οικονομικών ζητημάτων.
Ο Μίνωας Κυριακού σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα. Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.
Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.
Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων….






