Νέα δράση χρηματοδοτεί και την αγορά θρυμματιστή

Μέσα από µία νέα ξεχωριστή ∆ράση του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης θα λαµβάνουν πίσω τα χρήµατα που δαπάνησαν για την αγορά θρυµµατιστή οι ελαιοκαλλιεργητές.

Μόνη προϋπόθεση θα είναι, να συµµετέχουν στη δράση 10.1.6 «∆ιαχείριση φυτικών υπολειµµάτων των κλαδεµάτων στην ελαιοκαλλιέργεια» που δίνει πριµ 14 ευρώ ανά στρέµµα ελαιοκαλλιέργειας, σε όσους θρυµµατίζουν τα κλαδέµατα και τα αποθέτουν στο έδαφος και τα αφήνουν εκεί για τουλάχιστον ένα εξάµηνο. Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής, τα κλαδέµατα της ελιάς µε διάµετρο µικρότερη των 6-7 εκατοστών θρυµµατίζονται και είτε αποτίθενται απευθείας στην εδαφική επιφάνεια του αγροτεµαχίου είτε αναµιγνύονται µε προϊόντα κοµποστοποίησης και στη συνέχεια αποτίθενται στο έδαφος.

Με απλά λόγια δηλαδή, από τη ∆ράση 4.4.4 «Θρυµµατιστής κλαδεµάτων για τις ελαιοκαλλιέργειας» θα επιδοτούνται για το µηχάνηµα, και από τη ∆ράση 10.1.6 θα επιδοτούνται για το θρυµµατισµό των κλαδεµάτων.

Σηµειώνεται εδώ ότι προτεραιότητα ένταξης και στις δύο παραπάνω ∆ράσεις θα έχουν οι κάτοχοι εκτάσεων από 100 έως 300 στρέµµατα και οι οµάδες παραγωγών. Οι αντίστοιχες προκηρύξεις αναµένεται να γίνουν το φθινόπωρο του 2018, σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό των διαχειριστικών αρχών.

 

http://www.agronews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.