1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης με την συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης-Δήμου Ηρακλείου-Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με την στήριξη του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Κρήτης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου

 

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και τη στήριξη του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου.

Η διοργάνωση σκοπό έχει, όπως τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, του Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη και εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών, είναι, να μεταφέρει το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειας  ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Τα σχολεία της Κρήτης συμμετέχουν στο αγωνιστικό μέρος των αθλημάτων (Γυμνάσια), στο πολιτιστικό πρόγραμμα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και μπορούν να παρακολουθήσουν την διοργάνωση μία ή περισσότερες ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε, Θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία την Κυριακή 28 Μαΐου το απόγευμα που θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με την παραλαβή της φλόγας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των μαθητών ως προς τα ιδεώδη της Μαθητιάδας. Επίσης τη Δευτέρα 29 Μαΐου το πρωί με λαμπαδηδρόμους μαθητές η φλόγα θα φτάσει στο Παγκρήτιο Στάδιο όπου εξελιχθεί η τελετή έναρξης. Η Μαθητιάδα περικλείει όλες τις αρχές και τα ιδανικά των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας με πρωτεύοντα ρόλο την συμμετοχή και τον εθελοντισμό. Οι εθελοντές είναι η κινητήρια δύναμη και η ψυχή των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, και σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τα μέλη της Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής έκαναν κάλεσμα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους και νέες να συμμετέχουν ενεργά-εθελοντικά στις εκδηλώσεις.

Στις δηλώσεις τους για την σημαντική διοργάνωση ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης ανέφεραν:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης:

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, γίνεται για πρώτη φορά, και επιδιώκουμε να οδηγήσουμε ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους στα στάδια, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς, με όλους τους φορείς για την επιτυχή έκβαση της Μαθητιάδας, και προσκαλούμε τον κόσμο να την στηρίξει με την συμμετοχή του.

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης:

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνουμε την πρώτη Περιφερειακή Μαθητιάδα στην Κρήτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Ηρακλείου και της Τροχαίας Ηρακλείου. Με το σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας, χωρίς το άγχος της νίκης έχουν προσκληθεί όλα τα σχολεία της Κρήτης να συμμετέχουν σε αυτό το γεγονός που αποτελεί μια προσομοίωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ταυτόχρονα όμως έχουμε και την διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων. Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας έχουμε πάνω από 30 γυμνάσια από όλη την Κρήτη και πάνω από 40 δημοτικά, και 3 Λύκεια. Είναι ένα σπουδαίο γεγονός και καλούμε τους πολίτες να έλθουν να συμμετέχουν, να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στις τελετές έναρξης λήξης (29/5 και 30/5 αντίστοιχα) και στις τελετές της λαμπαδηδρομίας (28/5). Στόχος μας είναι οι μαθητές μας να συμμετέχουν σε μια διαδικασία με έντονη παιδαγωγική καθοδήγηση».

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης:

Με χαρά στηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε την Περιφερειακή Μαθητιάδα, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι τομείς ταυτισμένοι με την Ελλάδα, με πανανθρώπινες αξίες και αρχές. Η μεγάλη συμμετοχή και ο Παγκρήτιος χαρακτήρας που έχει,  θα δώσει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και να τον βάλουν στη καθημερινότητας τους, κάνοντας τον τρόπο ζωής.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης:

http://kritis.pde.sch.gr/mathitiada/

https://www.youtube.com/watch?v=emWveCjNT90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.