Έφτασε η εικόνα της Παναγιάς Παραμυθιάς στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη στο Ηράκλειο.

 

Μοναδικές στιγμές έζησε η Κρήτη με την έλευση της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη στο Ηράκλειο.

Το ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας έφτασε στο Ηράκλειο με ιδιωτική πτήση το Σάββατο το απόγευμα με τη συνοδεία του Μητροπολίτου Μιλήτου κ Απόστολου, εκπροσώπου του οικουμενικού Πατριαρχείου και του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και Βατοπαιδινών πατέρων.

Στο αεροδρόμιο την εικόνα υποδέχθηκε ο αρχιεπισκοπος Κρήτης κ Ειρηναίος και μοναχοί της Μονής Επανωσήφη με τον Ηγούμενό της , Γέροντα Βαρθολομαίο.

Λίγο αργότερα η εικόνα μεταφέρθηκε με στρατιωτικό άγημα μέσα από τα χωριά της περιοχής στην Ιερά Μονή Επανωσήφη όπου έγινε επίσημη υποδοχή από πλήθος κόσμου , μοναχούς , τοπικούς άρχοντες μεταξύ των οποίων ο περιφεριάρχης Κρήτης κ Αρναουτάκης και ο Λευτέρης  Αυγενάκης βουκευτγσ Της ΝΔ.

Γυναίκες και άνδρες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές υποδέχθηκαν την εικόνα κερνώντας τον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα ενώ έραναν την εικόνα με ροδοπέταλα .

Ο εθνικός ύμνος από την μπάντα του δήμου ήχησε στον τόπο και γέμισε συγκίνηση τους παραβρισκόμενους.

 

 

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Επανωσήφη επίσης ευχαρίστησε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μιλώντας για τις σχέσεις της Μονής του Αγίου Γεωργίου με το Βατοπαίδι και τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Ο Μητροπολίτης Μιλήτου αναφέρθηκε στην πορεία και την προσφορά των πατέρων της Κρήτης των Ιεραρχών του οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε στον κόσμο για την ιστορία της εικόνας της Παραμυθίας και προέτρεψε τον κόσμο να προσεύχεται στην Παναγία και να την παρακαλάει .

Την εικόνα είχε την ευλογία να δωρίσει στην ιερά Μονή  Επανωσήφη ένα ζευγάρι από τη Ρωσία ο Ζαχαρίας και η Μαρία Καραφίζι οι οποίοι έφτασαν στην Κρήτη μαζί με την εικόνα .

Είναι γεγονός ότι η Μονή του Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη στο Ηράκλειο πλημμύρισε από κόσμο για να παραβρεθεί στην τόσο σημαντική στιγμή για τον τόπο τους.

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε θεία λειτουργία από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γροντα Εφραίμ.

Στιγμές από την έλευση της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας από την Ιερά Μονη Βατοπαιδίου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Την εικόνα υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ Ειρηναίος και οι πατέρες της Μονής Επανωσήφη

Πηγή: briefingnews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.