Ο έτοιμος φρουτοχυμός χαλάει τα δόντια των παιδιών

Τα στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας είναι απογοητευτικά: 6 στα 10 Ελληνόπουλα, ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα, ενώ στα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών η τερηδόνα «χτυπά» 7 στα 10 και στους έφηβους 8 στους 10. Η κακή στοματική υγιεινή είναι σίγουρα ένας σοβαρός λόγος που τόσα πολλά παιδιά έχουν προβλήματα στα δόντια, ο αμέσως σημαντικότερος, όμως, είναι η διατροφή!

Και πριν προλάβετε να κατηγορήσετε τα γλυκά, τις καραμέλες και τα γλειφιτζούρια ως βασικούς υπαιτίους, ο ειδικοί λένε πως το νούμερο 1 επιβλαβές τρόφιμο για τα παιδικά δόντια είναι… ο έτοιμος φρουτοχυμός!

Ο λόγος είναι ότι, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύατε μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι συσκευασμένοι χυμοί του εμπορίου, περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης ακόμα και από ένα κουτάκι αναψυκτικού. Έτσι, αντί πραγματικά να προσφέρετε ένα ωφέλιμο ποτό στο παιδί, αντί νερού, τελικά επιβαρύνετε τα δόντια του, τα οποία αρχίζουν να καταστρέφονται πριν καν αναπτυχθούν πλήρως.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα δόντια, καθώς η κακή στοματική υγεία μπορεί να προκαλέσει επίσης μολύνσεις στα αυτιά και τα ιγμόρεια, πόνο, κακές συνήθειες ύπνου και κακή άρθρωση λόγου.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τα δόντια των παιδιών σας; Να τους μάθετε να τα βουρτσίζουν καθημερινά με φθοριούχο οδοντόκρεμα, πρωί και βράδυ, να αντικαταστήσετε τους φρουτοχυμούς του εμπορίου με νερό ή με φυσικούς χυμούς και να περιορίσετε όσο γίνεται την κατανάλωση ζάχαρης μέσω άλλων τροφών.

Πηγή: eoo.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.