Ανθρώπινη αλυσίδα 1000 μαθητών θα μεταφέρει το τελευταίο βιβλίο της Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου

Χέρι με χέρι περίπου 1.000 μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Ρεθύμνου θα μεταφέρουν την Παρασκευή 31/03 στις 11 το πρωί τον τελευταίο τόμο, από την παλιά, στη νέα βιβλιοθήκη, ολοκληρώνοντας με αυτό το συμβολικό τρόπο τη μεταφορά των βιβλίων στο νέο υπερσύγχρονο κτήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.

Το τελευταίο βιβλίο που θα μεταφερθεί επελέγη να είναι το έργο του Ρεθεμνιώτη συγγραφέα Παντελή Πρεβελάκη, «Το Χρονικό μιας Πολιτείας», έκδοσης 1956 το οποίο θα περάσει από τα χέρια των μαθητών, προστατευμένο σε φάκελο από σκληρό πλαστικό.

Οι 1000 περίπου μαθητές που θα συμμετάσχουν, θα καλύψουν όλη τη διαδρομή -περίπου ανά 1 μέτρο- από την οδό Αγίας Βαρβάρας στην παλιά πόλη, μέχρι την οδό Μπίρη 6 στην περιοχή του Κουμπέ.

Το βιβλίο από τα άδεια ράφια της παλιάς βιβλιοθήκης θα παραδώσει στο πρώτο παιδί η Διευθύντρια της βιβλιοθήκης, ενώ όταν αυτό φτάσει στις νέες εγκαταστάσεις, από τα χέρια του τελευταίου μαθητή θα το παραλάβει ο Πρόεδρος της Εφορίας της ΔΚΒΡ κ. Μιχάλης Τρούλης και θα το τοποθετήσει στο τμήμα με την τοπική ιστορία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά, θ ακολουθήσουν τα «θυρανοίξια» του «ναού της γνώσης», από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο.

 

http://rethemnosnews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.