Moυζάλας για ξενοδόχους: Δεν είναι σπίτι τους το ξενοδοχείο…

Η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Μουζάλα για τους ξενοδόχους σε σχέση με τα ξενοδοχεία τους ότι δεν είναι σπίτι τους έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο χώρο της ξενοδοχειακής κοινότητας.

Ο κ. Μουζάλας πρόσθεσε επίσης, ότι τα ξενοδοχεία έχουν άδεια δημόσιας λειτουργίας.

Η δήλωση έγινε με αφορμή τη προ μηνών σύσταση της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου προς τα μέλη της να μην προχωρούν σε ενοικιάσεις ξενοδοχειακών κλινών σε πρόσφυγες μέσω ΜΚΟ οι οποίες πρότειναν πολυετή συμβόλαια της τάξης των 5 ετών σε καταλύματα για το σκοπό αυτό. Η θέση της Ένωσης ήταν ότι αν δεσμευτούν ξενοδοχειακές κλίνες με πολυετή συμβόλαια θα μειωνόταν το ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού για τη φιλοξενία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, ναρκοθετώντας έτσι το μέλλον της Λέσβου η οικονομία της οποίας εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μουζάλα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ.Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε “Ο κ. Μουζάλας ας διαχειριστεί αποτελεσματικότερα το προσφυγικό αντί να κατηγορεί κατεστραμμένους, λόγω προσφυγικού, ξενοδόχους της Λέσβου“.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ.Γιάννης Ρέτσος ανέφερε ότι:

Οι ξενοδόχοι επωμίστηκαν μεγάλο μέρος της προσφυγικής κρίσης ιδίως στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Μη δημιουργούμε εξιλαστήρια θύματα”.

Σημειώνεται ότι και στην Κρήτη όταν ετέθη θέμα μεταφοράς 2.000 προσφύγων, όλοι οι τοπικοί φορείς έλαβαν την απόφαση, προκειμένου να μην θιχτεί το τουριστικό προφίλ του προορισμού, να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες σε σπίτια σε όλο το νησί.

 

πηγή http:/





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.