Συνταγή για Μπεκρή μεζέ

Υλικά:

500γρ χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες
½ φλιτζ. Κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 κόκκινη πιπεριά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρέας.

Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και 1 ποτήρι νερό.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό έτσι ώστε να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας και να δέσει η σάλτσα.
Πηγη: piperatoi.gr




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.