Συλλήψεις για τη δολοφονία του 39χρονου στο Ηράκλειο

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν αναλογιστεί κανείς τη σοβαρότητα και τη δυσκολία που είχε η υπόθεση, κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου να εξιχνιάσει τη δολοφονία – θρίλερ του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ που πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε νεκρός σε δρόμο έξω από τη Ροδιά του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Ηρακλείου νωρίς το απόγευμα της Κυριακής συνέλαβε, μετά από μία μικρή επιχείρηση που στήθηκε σε περιοχή του Ηρακλείου, δύο άτομα – που σύμφωνα με τις Αρχές – εμπλέκονται στη δολοφονία του 39χρονου πατέρα. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα και οι ηλικίες τους είναι κοντά στην ηλικία του θύματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναζητούνται ακόμη δύο άτομα, επίσης ένας άνδρας και μία γυναίκα προκειμένου να συλληφθούν ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του 39χρονου.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως η δυσκολότερη από το 2009 κι αυτό διότι το πτώμα του 39χρονου – όπως αποκαλύπτουν πηγές – ήταν στο σημείο όπου βρέθηκε, για πάνω από 5 ημέρες γεγονός που απομάκρυνε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιήσει οι Αρχές από την πρώτη στιγμή. Παρ’ όλα αυτά η υπόθεση βρίσκεται στην τελικά της ευθεία ενώ δεν αποκλείεται την Δευτέρα, να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις από την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο 40χρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ – που έχει καταγωγή από την Κρήτη αλλά δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα – κατέβηκε στο Ηράκλειο προκειμένου ν’ ανοίξει μία επιχείρηση με έναν φίλο του στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, μαζί με τον συνεργάτη του, άνοιξαν στην οδό Μητσοτάκη στο κέντρο του Ηρακλείου ένα γραφείο που λεγόταν inception.net ενώ ο ίδιος πηγαινοερχόταν στην Αθήνα προκειμένου να βλέπει την σύντροφό του και το μικρό παιδί του.

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ο 40χρονος επιχειρηματίας κάνει τρία τηλεφωνήματα: στην σύντροφό του, την σπιτονοικοκυρά του και τον συνεργάτη του κι έπειτα τα ίχνη του… χάνονται.

Η σύντροφός του την Δευτέρα, κι έπειτα από δεκάδες τηλεφωνήματα που έκανε στον 40χρονο χωρίς αποτέλεσμα, κατέβηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ο Ιάκωβος Εμμανουήλ βρίσκεται νεκρός στην Ροδιά. Όπως είχε αναφέρει και το cretapost, πρώτα εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του ενώ δεκαπέντε μέτρα πιο κάτω – σ’ ένα ρυάκι – βρέθηκε και το άψυχο σώμα του που έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες της αστυνομίας η οποία σήμερα εξιχνίασε την υπόθεση.

ekriti.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.