Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας, με αρσενικό, γιαγιάς και εγγονής

Καταιγιστικές φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας, με αρσενικό, γιαγιάς και εγγονής, τον Αύγουστο του 2013, αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης καλείται να αποφανθεί για την προφυλάκιση ή μη του συζύγου της εγγονής που κατηγορείται για το θάνατο των δύο γυναικών και συγκεκριμένα για τη δηλητηρίασή τους μέχρι θανάτου.

Ο κατηγορούμενος, πανεπιστημιακός του ΑΠΘ, που απολογείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ανακριτή αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, οποιαδήποτε εμπλοκή του στη δηλητηρίαση των δύο γυναικών, της συζύγου του και της πεθεράς του. Μετά την απολογία του, ωστόσο, ο ανακριτής πρότεινε την προσωρινή του κράτηση ενώ αντίθετα ο εισαγγελέας έκρινε ότι θα έπρεπε να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καλείται να επιλύσει τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2015, όταν έγινε γνωστό πως η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά παντός υπευθύνου για το μυστηριώδη, τότε, θάνατο των δύο γυναικών. Μιας γιαγιάς 86 ετών και της 34χρονης εγγονής της, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Οι δυο γυναίκες, γιαγιά και εγγονή είχαν χάσει τη ζωή τους, με διαφορά λίγων ημερών. Η 86χρονη γυναίκα πέθανε στις 19 Αυγούστου του 2013 ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Αυγούστου εξέπνευσε και η 34χρονης εγγονή της, μετά από μακρά νοσηλεία, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η εγγονή εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουλίου του 2013 με συμπτώματα μυικής αδυναμίας στα κάτω άκρα και δυσκολία στη βάδισή της. Στις 29 Ιουλίου μπήκε στη ΜΕΘ και μετά από νοσηλεία επτά ημερών, κατάφερε να βγει από τη ΜΕΘ στις 4 Αυγούστου και μεταφέρθηκε και πάλι στην παθολογική πτέρυγα.  Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της, στη ΜΕΘ απαγορευόταν η λήψη τροφής ή νερού από εξωτερικό παράγοντα. Και ενώ η κλινική εικόνα της εγγονής βελτιωνόταν συνεχώς, στις 12 Αυγούστου ξεκίνησαν και πάλι τα συμπτώματα διάρροιας και η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Στις 20 Αυγούστου εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ και στις 23 Αυγούστου κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Πάραλληλα, η 86χρονη γιαγιά στις 11 Αυγούστου του 2013, παρουσίασε διάρροια και εμετούς τα οποία αρχικά προσπάθησε να αντιμετωπίσει με παυσίπονα. Η κατάστασή της, ωστόσο, επιδεινώθηκε στις 17 Αυγούστου και μία μέρα μετά εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εκπνεύσει μέσα στο νοσοκομείο στις 19 Αυγούστου.

Όλο αυτόν τον καιρό που η 34χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις στο αίμα και τα ούρα της έδειχναν πως είχε προσβληθεί από κάδμιο, σε τοξικά επίπεδα. Στις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο, διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δυο γυναικών καθώς αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα του καδμίου.

Τότε και μετά από ειδικές εξετάσεις που έγιναν στις σορούς των δύο γυναικών ανιχνεύθηκε, για πρώτη φορά, η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα, στα σπλάχνα τους. Επιπλέον, οπως επισημαίνουν στο protothema.gr έγκυρες πηγές, η ύπαρξη αρσενικού επιβεβαιώθηκε και από την επανεξέταση των δειγμάτων αίματος και ούρων που είχαν παρθεί από την 34χρονη κατα τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Με μία πολλή σημαντική και κρίσιμη, από τις ίδιες πηγές, επισήμανση.

Από την επανεξέταση των δειγμάτων φαίνεται πως προέκυψε ότι ενώ τα επίπεδα αρσενικού είχαν πέσει κατά την πρώτη παραμονή της 34χρονης στη ΜΕΘ, όπου απαγορευόταν η λήψη τροφής και νερού από εξωτερικό παράγοντα, εκτοξεύθηκαν στα ύψη στις 15 Αυγούστου, τις ημέρες δηλαδή που είχε μεταφερθεί στην παθολογική πτέρυγα

protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.