14 Μυστικά & Κόλπα για να Κάνετε το Σπίτι σας να Αστράφτει

Οι παρακάτω 14 συμβουλές καθαριότητας είναι απαραίτητες σε όσουν αγαπούν να κρατούν το σπίτι τους καθαρό, και επιπλέον είναι γρήγορες και πανεύκολες. Τις ελέγξαμε όλες μία προς μία και έχουν αποτέλεσμα!

Φούρνος μικροκυμάτων

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-1

Κάντε λίγο αφρό με ένα υγρό σφουγγαράκι και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων στην μικρότερη ένταση για 30 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε το πορτάκι και καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου. Με αυτόν τον τρόπο, το καθάρισμα είναι πολύ πιο εύκολο και θα απαλλαγείτε από άσχημες μυρωδιές και μικρόβια από το σφουγγαράκι.

Στρώμα

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-2

Με τον καιρό, όλα τα στρώματα λερώνονται. Για να τα καθαρίσετε, πασπαλήστε με μαγειρική σόδα, αφήστε την για μερικές ώωρες και στη συνέχεια βάλτε ηλεκτρική σκούπα. Όλα τα ίχνη βρωμιάς και μυρωδιών θα εξαφανιστούν. Η ίδια μέθοδος λειτουργεί και σε παλιούς καναπέδες.

Πάγκος κοπής

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-3

Ο συνδυασμός αλατιού και λεμονιού είναι ιδανικός για καθάρισμα ξύλινων επιφανειών, όπως οι πάγκοι κοπής. Καλύψτε την επιφάνεια με αλάτι και περάστε το με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. Στη συνέχεια, ξεπλύντε με ζεστό νερό.

Τοστιέρα

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-4

Με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας, καθαρίστε εύκολα όλα τα δύσκολα σημεία της τοστιέρας.

Βρύσες

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-5

Αν περάσετε την επιφάνεια της βρύσης λίγο χαρτί με κερί, οι λεκέδες από νερό δε θα εμφανιστούν για πολύ καιρό.

Σίδερο ρούχων

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-6

Απλώστε λίγο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλήστε πάνω του λίγο αλάτι. Ανάψτε το σίδερο στη μέγιστη ένταση, και σιγουρευτείτε ότι δεν έχει μέσα νερό και δεν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία του ατμού. Πατήστε το σίδερο πάνω στο αλάτι. Θα αφαιρέσει τα άλατα και τα σημάδια.

Ασημικά

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-7

Ένα κομμάτι κιμωλίας τυλιγμένο σε γάζα μαζί με τα ασημένια μαχαιροπίρουνα θα τα βοηθήσει να μη χάσουν τη λάμψη τους ή να λερωθούν μόνιμα.

Ρούχα

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-8

Είναι εύκολο να απαλλαγείτε από λιπαρούς λεκέδες σε ρούχα με μια απλή κιμωλία. Απλά τρίψτε τη κιμωλία πάνω στο λεκέ και σε μερικές ώρες η κιμωλία θα απορροφήσει πλήρως το λεκέ. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική σε φρέσκους λεκέδες.

Περσίδες

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-9

Οι περσίδες είναι δύσκολες στο καθάρισμα. Χρησιμοποιήστε μια παλιά κάλτσα για να καθαρίσετε τις περσίδες γρήγορα και εύκολα.

Τηγάνια

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-10

Χρησιμοποιήστε αλάτι για να καθαρίσετε καμμένα τηγάνια. Το αλάτι απορροφάει το λάδι και αφαιρεί κομμάτια από καμμένο φαγητό. Αφήστε το αλάτι για λίγη ώρα μέσα στο τηγάνι, αφαιρέστε το και τρίψτε με ένα στεγνό σφουγγαράκι.

Χαλιά

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-11

Αναμείξτε ένα μέρος ξίδι και δύο μέρη νερό σε ένα μπουκάλι με σπρέι μηχανισμό. Ψεκάστε το σε οποιονδήποτε λεκέ σε χαλί και καλύψτε το με μια υγρή πετσέτα. Ανάψτε το σίδερο, βάλτε το λειτουργία ατμού και πατήστε τη πετσέτα για 30 δευτερόλεπτα. Πείτε αντίο στο λεκέ!

Νεροχύτης

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-12

Καθαρίστε το νεροχύτη με μαγειρική σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια βάλτε μερικές φέτες λεμονιού στο σιφώνι και ξεβγάλτε με νερό.

Παράθυρα

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-13

Καθαρίστε τα παράθυρα ως συνήθως, αλλά στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα φύλλο εφημερίδας. Έτσι θα αφαιρέσετε όλα τα σημάδια και τα τζάμια θα λάμπουν.

Άσχημες μυρωδιές

15-mystika-kolpa-gia-na-kanete-to-spiti-sas-na-astraftei-14

Βάλτε ένα κουταλάκι εκχύλισμα ή αιθέριο έλαιο βανίλιας σε ένα μπολάκι, και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο. Το σπίτι σας θα γεμίσει με ένα υπέροχο άρωμα και όλες οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Πηγή: tonwtiko.comTο διαβάσαμε εδώ

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.