Για να εκβιάζει τη μητέρα χτυπούσε το 3χρονο παιδί ο Σύρος στη Χίο!

Της έστελνε τα αποτρόπαια βίντεο – Τι είπε η ίδια στο Χαμόγελο του Παιδιού – Επιβεβαίωσε την κακοποίηση ο ιατροδικαστής

Για ακόμη μια φορά η δύναμη του διαδικτύου έφερε στο φως πράξεις βιαιοπραγίας και εκμετάλλευσης εις βάρος παιδιού από τον γονιό του. Το βίντεο με την κακοποίηση 4χρονου προσφυγόπουλου από τον 32χρονο, που φαίνεται πως ήταν ο πατέρας του, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, αφύπνισε τους αρμόδιους που επενέβησαν για τη σωτηρία του μικρού παιδιού.

Σήμερα το παιδάκι εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται παιδοψυχολόγοι για να μπορέσουν να επουλώσουν τα τραύματα της μικρής ψυχής του. Ο ιατροδικαστής Παύλος Λεπτοκαρίδης μίλησε στο protothema.gr και αποκάλυψε όσα διαπίστωσε στην έρευνά του: «Η εξέταση  έγινε στις 9.30 το πρωί. Το παιδάκι ήταν αρκετά συνεργάσιμο  και μπορέσαμε να κάνουμε την εξέταση σχετικά εύκολα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είχαμε προβλήματα. Υπάρχουν κάποιες κακώσεις στο σώμα του παιδιού, έχω βρει κάποια ευρήματα, η σοβαρότητα των οποίων θα εκτιμηθεί από την κυρία εισαγγελέα. Αυτά μπορώ να σας πω σε πρώτη φάση και ό,τι αφορά την ψυχική του διάθεση, δεν είδα σοβαρά ζητήματα, είχε καλή διάθεση, είχε τα παιχνίδια του… Βέβαια δεν είμαι παιδοψυχολόγος και δεν σημαίνει ότι το παιδί μέσα του δεν είναι τρομαγμένο και φοβισμένο».

Στο protothema.gr μίλησε ο Κώστας Γιαννόπουλος από το Χαμόγελο του Παιδιού, ο οποίος αποκάλυψε ότι η μητέρα του παιδιού βρίσκεται στη Τουρκία και προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οργάνωση, ενώ παραδέχτηκε ότι όντως δεχόταν απειλές μέσα από αυτά τα βίντεο που της έστελνε ο άντρας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση της ταυτότητας του 32χρονου που κακοποίησε το προσφυγόπουλο. Κατά την ομολογία του υποστήριξε ότι είναι ο πατέρας του 4χρόνου, αλλά οι αρχές προσπαθούν μέσω πληροφοριών να διαπιστώσουν εάν αυτό είναι αληθές. Παράλληλα, στις έρευνες συμμετέχει και τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνά τη σχέση του 32χρονου με τζιχαντιστές, αφού φωτογραφίες του, στο διαδίκτυο τον δείχνουν να μάχεται στον πλευρό του ISIS.

Επίσης, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να έχει απαγάγει το παιδί από τους Σύρους γονείς του, που έχουν εγκλωβιστεί στην Τουρκία με σκοπό τα λύτρα. Αυτό το σενάριο έχει σημάνει συναγερμό στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που προσπαθεί να βρει λύση στην Τουρκία.

Το Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου έλαβε ανώνυμη κλήση από ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» αλλά και μηνύματα στα social media του για την ύπαρξη 2 videos που έδειχναν την κακοποίηση ενός 3χρονου αγοριού συριακής καταγωγής στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού ενημέρωσε άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Α.Τ Χίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου διαβιβάζοντας όλα τα στοιχεία που είχε καταγράψει καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό.

Το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χίου ότι εντοπίστηκε το 3χρονο αγόρι και ότι πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του σε προστατευμένο περιβάλλον και ότι παράλληλα εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στις αστυνομικές αρχές ο φερόμενος ως πατέρας του αγοριού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του να στηρίξει το 3χρονο αγόρι τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε ΚΑΘΕ παιδί που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, bullying, παράνομης διακίνησης κι εμπορίας στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ την ολιστική αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».
Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

 

http://www.protothema





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.