Την Τετάρτη 9/11 η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» στον ομότιμο καθηγητή κ. Peter Bien

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ώρα 20:00, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός θα απονείμει το εφετινό Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στον κ. Peter Bien, ομότιμο καθηγητή της Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Dartmouth των Η.Π.Α, κορυφαίο σήμερα μελετητή, διεθνώς, του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο κ. Peter Bien, που θα ταξιδέψει από τις ΗΠΑ ειδικώς για την τελετή απονομής του Βραβείου, έχει συνδεθεί εδώ και δεκαετίες με το έργο του Καζαντζάκη, μεταφράζοντας αρχικά στην Αγγλική γλώσσα τα έργα του Καζαντζάκη: «Ο τελευταίος πειρασμός» (1960), «Ο φτωχούλης του Θεού» (1962), «Αναφορά στον Γκρέκο» (1965), αργότερα τον «Ζορμπά» (2014), έργο που έλαβε το «Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης» 2015, από την Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών (των ΗΠΑ), ενώ αυτό το διάστημα ετοιμάζει την μετάφραση του έργου «Καπετάν Μιχάλης».

Συνάμα, ο κ. Peter Bien, έχει συγγράψει πολλές, εξαιρετικά σημαντικές μελέτες για τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα, έργα που συνέβαλαν καθοριστικά στην διεθνή προβολή του έργου του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

Το έργο του κ. Peter Bien, την βραδιά απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης», θα παρουσιάσει η επίκουρη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Τασούλα Μαρκομιχελάκη.

Στο μουσικό μέρος της τελετής θα παρουσιαστεί το έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Καπετάν Μιχάλης», βασισμένο σε κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη (πιάνο: Λίλυ Δάκα, ερμηνεία: Γιάννης Κασσωτάκης).





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.