Nέος Μητροπολίτης: Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος Διαμαντάκης (?)

Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος Διαμαντάκης, αναμένεται να είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος Μητροπολίτης της περιοχής.

Για αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η τακτική Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης. Εκεί αναμένεται να αναδειχθεί ομόφωνα ο νέος Μητροπολίτης, εκτός αν δεν καμφθεί η βούληση ενός Ιεράρχη που μέχρι και το περασμένο Σάββατο επέμενε να μην ψηφίσει τον Κύριλλο.

Για ομοφωνία μίλησε εξάλλου και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος το περασμένο Σάββατο στη Νεάπολη, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου. Από τη Νεάπολη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης επιβεβαίωσε τις φήμες ότι οι δεσπότες του νησιού έχουν αποφασίσει το όνομα του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και ότι η απόφασή τους αυτή τη φορά θα είναι ομόφωνη.

Ο π. Κύριλλος Διαμαντάκης υπηρετεί αθόρυβα, με αυταπάρνηση και σεβασμό τη συγκεκριμένη Μητρόπολη επί 20 συναπτά χρόνια και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή.

 

πηγή





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.