Ο κύκλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά κατάντησε θηλιά στη ζωή της Όλτερσντορφ

Η οδοντοστοιχία της αγνώστου μέχρι στιγμής στοιχείων νεκρής που βρέθηκε στους Αγίους Αναργύρους μοιάζει, όμως δεν είχε τα σφραγίσματα και τις θήκες που φέρεται να είχε η εξαφανισθείσα. Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση της εξαφανισθείσας 50χρονης Έλενας Όλτερσντορφ είναι σίγουρο πως αν εξιχνιασθεί θα μείνει ως μία από τις πιο σύνθετες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στα χρονικά των εγκλημάτων στην χώρα μας.

AdTech Ad

Σε ό,τι αφορά το δείγμα γενετικού υλικού που ελήφθη από την σορό της άγνωστης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή και σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε οικόπεδο στους Αγίους Αναργύρους, γι αυτό αναμένονται οι απαντήσεις οι οποίες πιθανόν από Δευτέρα να είναι γνωστές. Παράλληλα, το δείγμα DNA θα διασταυρωθεί με τουλάχιστον άλλες 50 περιπτώσεις εξαφανίσεων.

Τι ταιριάζει με την Όλτερσντορ και τι όχι: Το ύψος της σορού, τα μαλλιά και ίσως η ηλικία σχεδόν ταιριάζουν, η οδοντοστοιχία επίσης μοιάζει αρκετά καθώς τα δόντια της είναι όσο “πεταχτά” ήταν της Όλτερσντορφ, ενώ φορούσε φλοράλ φόρεμα, όπως και η Όλτερσντορφ το συνήθιζε αυτό… Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, μία επικοινωνία των Αρχών με τον οδοντίατρο της Όλτερσντορφ στο Κίεβο έδειξε πως δύσκολα μπορεί να υπάρξει συσχετισμός, καθώς το θύμα των Αγίων Αναργύρων έχει αρκετά καθαρά και καλά δόντια, εν αντιθέσει με την Όλτερστντορφ που είχε πολλά σφραγίσματα και θήκες τις οποίες τοποθέτησε σύμφωνα με τον οδοντίατρό της μόλις πέρυσι τον χειμώνα στο Κίεβο.

Από τις Αρχές ζητήθηκε ο σχετικός ιατρικός φάκελος από την Ουκρανία ώστε όταν φτάσει να γίνει λεπτομερής σύγκριση. Πολύ πιο νωρίς βεβαίως θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα για το DNA, οπότε θα έχει λάβει τέλος εν μέρει η αγωνία, ενδεχομένως όμως να παραταθεί ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που δεν είναι εκείνη.

Εάν το DNA διασταυρωθεί με την εξαφανισθείσα από τις 9-11 Ιουνίου Έλενα Όλτερσντορφ, τότε η σχεδόν ολοκληρωμένη δικογραφία για την υποθεσή της θα ολοκληρωθεί και αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις για τον “φιλικό” της κύκλο, αν όχι όμως τότε θα παραταθεί για αρκετό καιρό ακόμα η αγωνία για την τύχη και την κατάληξή της.

Πώς ο κύκλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά κατάντησε “θηλιά” στη ζωή της Όλτερσντορφ

Όλα ξεκίνησαν την δεκαετία του 90΄ όταν ο αποθανών από το 2014, σύζυγός της Έλενας Όλτερσντορφ, Γιάννης Μεταξάς δεχόταν να φιλοξενεί στο σπίτι του γυναίκες από την Ρωσία και την Ουκρανία, μέχρι να αποκατασταθούν, λόγω το ότι η μητέρα του ήταν ρωσικής καταγωγής και έτρεφε συναισθήματα για τον συγκεκριμένο λαό. Με το καλύτερό του φίλο που ήταν συνάδελφοι και εργάζονταν μαζί στην Χαλυβουργική, στην πορεία συνεργάστηκαν και στην εμπορία σκραπ και μεταλλευμάτων.

Ο φίλος του που ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά σύντομα προσηλύτισε μία γυναίκα από την Ουκρανία που φιλοξενούσε εκείνη την εποχή ο Μεταξάς και φέρεται να είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις μαζί της. Η επιρροή του φίλου στην γυναίκα αυτή έγινε απόλυτη και σιγά-σιγά σχεδόν όποιο άτομο φιλοξενούνταν σε αυτό το σπίτι, προσηλυτιζόταν από τον φίλο του Μεταξά, ενώ η γυναίκα αυτή έπαιξε τόσο ρόλο στην ζωή του Μεταξά, που αποφάσιζε εκείνη για το ποια θα φιλοξενηθεί στο σπίτι αυτό και ποια όχι…

Στο παρελθόν η γυναίκα αυτή ήταν στενή φίλη της Όλτερσντορφ και δούλευαν μαζί στην Ουκρανία ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο. Κάποια στιγμή την κάλεσε στην Αθήνα και εκεί η Έλενα γνώρισε τον Μεταξά και σύντομα γεννήθηκε ένα φλερτ μεταξύ τους. Σε αυτό το χρονικό σημείο ένας Γερμανός που είχε γνωρίσει η Έλενα σε μία σύντομη παραμονή της στην Γερμανία, ήρθε στην Ελλάδα μόνο και μόνο για την πάρει μαζί του και να την παντρευτεί. Λίγο καιρό μετά η Όλτερστντορφ χωρίζει από τον Γερμανό και επιστρέφει στην Ελλάδα όπου αρχίζει να έχει πάλι στενές επαφές με τον Μεταξά.

Η φίλη της που στο μεταξύ είχε απομακρυνθεί από τον Μεταξά σε συνεννόηση με τον στενό του φίλο την πείθουν να δεχτεί τον έρωτά του… και να τον παντρευτεί. Ο σκοπός τους ήταν να έχουν άμεση πρόσβαση στην τεράστια περιουσία που έχτιζε σταδιακά ο Μεταξάς, με πλήθος μετρητών, χρυσού, λιρών και ακινήτων, όμως όταν κατάλαβαν πως η Όλτερσντορφ στην πραγματικότητα τα είχε βρει απόλυτα με τον Μεταξά και είχε αρχίσει να έχει την δική της “ατζέντα”, σαφώς αντίθετη από την δική τους, προσπάθησαν να την εκδιώξουν. Μάλιστα, έβαλαν λόγια στον σύζυγο της και για αρκετό καιρό αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι και για μερικούς μήνες φιλοξενήθηκε από την ίδια “φίλη” της στα Εξάρχεια.

Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι που ήταν παντρεμένο πια μόλις την τελευταία δεκαετία, φοβόταν τον στενό φίλο και ομοεθνή φίλη της Όλτερσντορφ και μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της είχαν φτάσει να βλέπονται στα κρυφά από την παρέα τους…

Αυτή την μάλλον ασυνήθιστη παρέα την συμπλήρωνε μία ακόμα Ουκρανή με την κόρη της, οι κουμπάροι του ζευγαριού που είναι ένας Έλληνας από την Σπάρτη ο οποίος έχει παντρευτεί την αδερφή της Ουκρανής φίλης της Όλτερσντορφ και μία δεύτερη παρέα που ήταν η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα με τον γιο της, οι οποίοι “άδειασαν” κιόλας την κάρτα αναλήψεων της Όλτερσντορφ μετά την εξαφάνισή της.

Ο τελευταίος, πρόσφατα φέρεται να είχε συνάψει και ερωτικές σχέσεις με την εξαφανισθείσα, ενώ τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ανακάλυψαν γενετικό υλικό στα σεντόνια της 50χρονης που πιθανόν ανήκει σε εκείνον. Αυτό ήταν και το μοναδικό εύρημά τους παρά τις επιμελείς τους έρευνες στα Πετράλωνα και στα ακίνητα της Σαλαμίνας. Στην περίπτωση της Σαλαμίνας, στις έρευνες συμμετείχαν και άντρες της ΕΜΑΚ.

Η άλλη Ουκρανή με την κόρη της που επίσης προσηλυτίστηκαν από τον Έλληνα “φίλο” του Μεταξά και την Ουκρανή “φίλη” του είχαν και αυτοί έναν περίεργο παράλληλο βίο με το ζευγάρι. Η Ουκρανή παραδέχεται πως ο Μεταξάς στο μεσοδιάστημα των ταξιδιών της Έλενας από την Γερμανία στην Ελλάδα και πίσω, έκανε πρόταση σε εκείνη να την παντρευτεί αλλά εκείνη δεν ήθελε και μάλιστα ο Μεταξάς ανέπτυξε τρυφερά συναισθήματα για την κόρη της μόλις 5 μηνών όταν την γνώρισε. Έκτοτε, ο Μεταξάς παντρεύτηκε στο τέλος την Όλτερσντορφ, όμως συνέχισε να νιώθει πολύ τρυφερά συναισθήματα για την κόρη της τελευταίας Ουκρανής την οποία μάλιστα σήμερα που είναι 17 ετών της έχει αφήσει κληρονομιά έναν τραπεζικό λογαριασμό 59.000 ευρώ που θα είναι δικός της όταν γίνει 18 ετών.

Η Όλτερστντορφ από το 2014 και μετά ειδικά, είχε αρχίσει να καταλαβαίνει πόσο μεγάλη ήταν η πίεση αυτού του κύκλου για την περιουσία, η οποία φέρεται να ήταν δύο κιλά χρυσού, τουλάχιστον 200 χρυσές λίρες, 200.000 ευρώ σε μετρητά εκ των οποίων 70.000 ενδεχομένως να πρόλαβε να τα στείλει στην Ουκρανία, και τα ακίνητα των Πετραλώνων και της Σαλαμίνας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει και μία θυρίδα στην Εθνική Τράπεζα στην Πλατεία Συντάγματος, η οποία ακόμα κανείς δεν ξέρει τι έχει μέσα αλλά η ύπαρξή της επιβεβαιώνεται από τις έως τώρα καταθέσεις των εμπλεκομένων.

Ο σύζυγός της ήταν καρκινοπαθής και μάλιστα υπάρχει μαρτυρία συνοδού ασθενούς στον ίδιο θάλαμο που αναφέρει ότι λίγο πριν πεθάνει ο Μεταξάς, ο φίλος του είχε πάει στον νοσοκομείο και τον ταρακουνούσε για να του πει που είναι τα χρήματα… Αυτό το επεισόδιο, οι υπόλοιποι του κύκλου των Μαρτύρων του Ιεχωβά, το αποκαλούν ένα απλό “περιστατικό” και στην ουσία καλύπτουν τον φίλο του Μεταξά, αφού αν και ο καθένας είχε δημιουργήσει την δική του προσωπική “ατζέντα” στην υπόθεση, στην πραγματικότητα όλοι αποτελούσαν τα “βέλη” που είχε εξαπολύσει ο “φίλος” του Μεταξά και προσηλυτιστής, τα τελευταία 26 χρόνια στην ζωή του, όλα θηλυκού γένους, για να αποκτήσει την πολυπόθητη πρόσβαση στην περιουσία του.

Η Όλτερσντορφ πλέον συγκέντρωνε το μένος όλων, αφού εκείνη ουσιαστικά χαλούσε το πολυετές σχέδιο με μόνο κίνητρο ολόκληρη την περιουσία του Μεταξά…

Η ίδια η Όλτεστντορφ ενδεχομένως από αυτή την πίεση που ένιωθε από το 2014 και μετά που έχασε την μοναδική της ασπίδα που ήταν ο άντρας της, να απέκτησε και την κατάθλιψη που υπέστη. Μάλιστα, την ψυχολογική της κατάσταση την επιβεβαιώνει ακόμα και ο ηλικιωμένος πατέρας ενός αναπληρωτή υπουργού της σημερινής κυβέρνησης, τον οποίο συνόδευε η Όλτερστορφ και κούραρε συχνά πυκνά, ενώ ο ίδιος της συνέστησε και τον τελευταίο ψυχίατρο που την παρακολούθησε. Μόνη καταγεγραμμένη απόπειρα αυτοκτονίας που έχει είναι αυτή του Ιουλίου του 2015 με κατάποση χαπιών, όμως είχε σημάδια στους καρπούς και στους γιατρούς είπε πως είχε αποπειραθεί να κόψει τις φλέβες τις τον χειμώνα…

Στην δεύτερη απόπειρα φέρεται να είχε αφήσει ένα ιδιόχειρο σημείωμα πίσω της, το οποίο ήταν πρακτικά μία πρόχειρη διαθήκη, μέσω του οποίου φέρεται να αφήνει χρήματα στην κουμπάρα και την μάνα της, όμως αυτό δεν βρέθηκε ποτέ… Επειδή οι Αρχές σκέπτονται πως αυτό ίσως θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει κάποιος στο μέλλον, υπάρχει μία παράλληλη δικογραφία που τρέχει για ενδεχόμενη συμμετοχή σε αυτοκτονία η οποία έχει συσχετιστεί πλέον με την υπόλοιπη δικογραφία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά θρίλερ που έχουν καταγραφεί ποτέ σε εν εξελίξει σχηματισμό δικογραφίας και πολύ απλά φανερώνουν έναν απόλυτα σφιχτό κλοιό από γυναίκες προσηλυτισμένες στην πλειονότητά τους ως Μάρτυρες του Ιεχωβά, που είχαν κλειδώσει γύρω από την ζωή ενός ανθρώπου με μόνιμο και πολυετές στόχο την περιουσία του… Το πλέον κοινό κίνητρο στην ανθρωπότητα δηλαδή για να προκύψουν μία σειρά από εγκλήματα…

http://news247.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.