Στις δικαστικές αίθουσες για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία!

Τέσσερα και πλέον χρόνια από το μακελειό στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη, παραμένει σε εκκρεμότητα η δίκη στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο αναφορικά με την φερόμενη εμπλοκή του ανήλικου τότε γιου του βασικού κατηγορουμένου, δηλαδή του 54χρονου κρεοπώλη.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί, για την Παρασκευή, στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Τα μέτρα ασφαλείας αναμένονται να είναι δρακόντεια λόγω του τεταμένου κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στις εμπλεκόμενες οικογένειες, αν και υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να ζητηθεί και νέα αναβολή.

Σε ό,τι αφορά στον 54χρονο εκκρεμεί η δίκη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Πρωτόδικα, στον κρεοπώλη είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 34χρονου και κατά συγχώνευση οχτώ έτη για το θάνατο του Σταυρουλάκη και τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Για την περίπτωση του άτυχου Μ. Σταυρουλάκη έχει ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης μετά από αίτημα της οικογένειας του θύματος.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη

cretalive.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.