Πώς ο παλαιότερος φούρνος στα Χανιά πήρε μέρος στα γυρίσματα της ταινίας για τον Καζαντζάκη | Photos

Εδώ και μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας μεγάλης ελληνικής παραγωγής με την υπογραφή του Γιάννη Σμαραγδή.

Ο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης, μετά τις  ταινίες Καβάφης, El Greco και Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, γυρίζει σε ταινία τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη και όπως ήταν αναμενόμενο, τα γυρίσματα έχουν ως επίκεντρο την Κρήτη.

Τα σκηνικά στήθηκαν αρχικά στο Ηράκλειο, ενώ από το Σάββατο η “δράση” μεταφέρθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης.

Ωστόσο τα γυρίσματα πήραν έντονο τοπικό “χρώμα” καθώς ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε μία ταμπέλα ενός από τους παλαιότερους φούρνους των Χανίων.

Πρόκειται για το αρτοποιείο “Το Μάννα” Τσατσαρωνάκης, η ταμπέλα του οποίου ανασύρθηκε από τα φωτογραφικά αρχεία της επιχείρησης, μετά από επιθυμία του σκηνοθέτη.

tsatsaronakis_kazantzakis2Η γνωστή Χανιώτικη επιχείρηση, ξεκίνησε σαν ένας μικρός φούρνος στις αρχές της δεκαετίας του ’50, και αποτέλεσε ιδανικό σκηνικό σε κάποιες από τις σκηνές της ταινίας

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ο οποίος καθοδηγεί τον ηθοποιό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, που υποδύεται τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία.

tsatsaronakis_kazantzakis1

tsatsaronakis_kazantzakis6

tsatsaronakis_kazantzakis5

tsatsaronakis_kazantzakis3

tsatsaronakis_kazantzakis4Το σενάριο της ταινίας βασίζεται πάνω στην πνευματική αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα και ταυτόχρονα οικουμενικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη,  Αναφορά στον Γκρέκο.

Τα γυρίσματα εκτός από την Κρήτη, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στην Αίγινα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στη Γαλλία, στην Αυστρία, στην Γερμανία, καθώς και στην Κίνα.

Οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν στην ταινία είναι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ως Νέος Καζαντζάκης, η Μαρίνα Καλογήρου ως Ελένη Καζαντζάκη, ο Θοδωρής Αθερίδης ως Γιώργης Ζορμπάς, η Ζέτα Δούκα ως Μελίνα Μερκούρη και ο Στάθης Ψάλτης στο ρόλο ενός καλόγερου.

Πρόκειται για μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

zarpanews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.