Επιστρέφει το Φεστιβάλ «Αθέατη Πόλη» 2016 στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο, όπως κάθε μεγάλο αστικό κέντρο, είναι μια πόλη που εξελίσσεται και αναπτύσσεται , δημιουργώντας στο πέρασμα του χρόνου αντιθέσεις, περιθωριοποιήσεις, εγκαταλελειμμένα τοπία και υποβαθμισμένες γειτονιές που συνήθως κρύβονται πίσω από την εικόνα της πόλης. Αυτές τις μικρές «αθέατες πόλεις» μέσα στην πόλη θέλησε να αναδείξει η ομάδα της Αθέατης Πόλης υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου, εστιάζοντας κάθε χρόνο σε μια διαφορετική περιοχή της πόλης του Ηρακλείου με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική, οικονομική και αστική υποβάθμιση.

Αθέατη πόλη 2016

Στόχος του φεστιβάλ είναι ο επαναπροσδιορισμός και η διατύπωση πρότασης για τη ανάκτηση της σχέσης των κάτοικων της πόλης με το δημόσιο χώρο και τη γειτονιά καθώς και η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και της δημόσιας ζωής . Σκοπός μας είναι μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων και δράσεων να αναπτύξουμε το δημόσιο διάλογο, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους κατοίκους των περιοχών τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η «Αθέατη Πόλη» είναι μια μη κερδοσκοπική δράση που βασίζεται σε εθελοντική συμμέτοχη των μελών της οργανωτικής ομάδας. Το φεστιβάλ φιλοξενεί εκδηλώσεις και δράσεις συλλογικοτήτων, δημιουργικών ομάδων και ενεργών πολιτών, όπως ομιλίες, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, workshops κ.ά.

Η πρώτη διοργάνωση της Αθέατης Πόλης πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Ηρακλείου και η δεύτερη στην περιοχή του Λάκκου Ηρακλείου το Σεπτέμβριο του 2013. Τον Ιούνιο του 2015 η «Αθέατη Πόλη» επέστρεψε για να αναδείξει την «αθέατη» πλευρά των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου.

Φέτος, η Αθέατη Πόλη πραγματοποιείται στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2016, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ηρακλείου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Η πρόταση μας ακολουθεί τη διαδρομή κατά μήκος του κρυμμένου Ελληνιστικού τείχους (αραβοβυζαντινού) που διατρέχει τμήμα του εσωτερικού της πόλης.

http://www.atheatipoli.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.