Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος- Παπαζάχος: Το ένα σεισμικό ρήγμα ενεργοποιεί το άλλο

Δεν υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή πληροφορία για θύματα από τον ισχυρό σεισμό 6,6 Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 07:40 σήμερα το πρωί (30/10).
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός ήταν 6,6 βαθμών. Έγινε γνωστό πως κατέρρευσαν κτήρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη.

 

 

.

Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει.

Eπαληθεύσεις από την Πολιτική Προστασία γίνονται στην κωμόπολη Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε, για να εξακριβωθεί το μέγεθος των ζημιών καθώς και αν υπάρχουν κάτοικοι που χρειάζονται την βοήθεια των πυροσβεστών.

Πρόκειται όμως, κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους.

Στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

 

Παπαζάχος: Το ένα σεισμικό ρήγμα ενεργοποιεί το άλλο

Ιδαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά και το νέο σεισμό μεγέθους 6.5 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ιταλία, το πρωί της Κυριακής (30/10).
«Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, έχουμε τρεις πολύ μεγάλους σεισμούς στην ίδια περιοχή», ανέφερε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχετικά με τη νέα σεισμική δόνηση που «χτύπησε» τη γειτονική χώρα το πρωί της Κυριακής.
«Φανταστείτε ότι όταν ένα κτήριο είναι καταπονημένο από τους σεισμούς της Τετάρτης, η νέα ισχυρή δόνηση θα το καταπονήσει ακόμα περισσότερο», είπε ο κ. Παπαζάχος, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επανάπαυση, καθώς το ένα σεισμικό ρήγμα διεγείρει το άλλο.
Δείτε αναλυτικά τι είπε:





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.