Τα σχολεία που θα δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής ΖΕΠ στην Κρήτη

Τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο το επίκεντρο των συζητήσεων των δήμων της Κρήτης εστιάζεται κυρίως στο προσφυγικό κομμάτι καθώς αναμένεται το νησία να φιλοξενήσει 2.000 πρόσφυγες εντος των επόμενων μηνών. Όι πρόσφυγες για οσο παραμείνουν στο νησί μας θα αποτελέσουν κομμάτι της κοινωνίας μας όπως και τα παιδιά τους που θα πρέπει να φοιτήσουν στο σχολείο.

Οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) είναι ένα πρόγραμμα που εκφράζει την Ευρωπαϊκή τακτική για στήριξη μαθητών από περιοχές με χαμηλούς κοινωνικούς και οικονομικούς δείκτες με όραμα τη θετική διάκριση,( να προσφέρουν δηλαδή πόρους, παροχές ενίσχυσης και δυνατότητες σε μαθητές που δεν έχουν την εκπαιδευτική στήριξη από τον κοινωνικό περίγυρο) με στόχο να μειωθεί η σχολική διαρροή και να ενισχυθεί η εκπαιδευτική στήριξη.3

Επίσης,στόχος της σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας, που ορίζει τη λειτουργία των αναγκαίων εκπαιδευτικών δομών εντός Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), είναι η ένταξη στο ελληνικό σχολείο για τα προσφυγόπουλα μέσα από την εκμάθηση των ελληνικών ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Για παιδιά 4 ώς 7 ετών προβλέπονται δομές εντός των καταυλισμών.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησεως δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ, μεταξύ αυτών είναι και τα σχολεία της Κρήτης.

 

sxoliakritis

sxoliakritis2





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.