Σύγχυση με τους νέους υπολογισμούς της ΝASA για τις ημερομηνίες των ζωδίων -Εβαλαν ακόμη ένα, τι άλλαξε

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο άκουσμα της είδησης ότι η NASA άλλαξε τις ημερομηνίες των ζωδίων, «επειδή ο ουρανός είναι πολύ διαφορετικός σχετικά με 3.000 χρόνια πίσω».

Πολλοί είναι εκείνοι που -χαριτολογώντας- υποστήριξαν ότι κοιμήθηκαν Κριοί και ξύπνησαν Ταύροι, ενώ άλλοι πανικοβλήθηκαν αφού είχαν κάνει τατουάζ με το… ζώδιο τους!

Στη λίστα των «12» προστέθηκε άλλο ένα (ξεχασμένο) ζώδιο, ο Οφιούχος, το οποίο είχε μείνει εκτός χιλιάδες χρόνια πριν και έτσι οι νέες ημερομηνίες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 17 Φεβρουαρίου –  11 Μαρτίου

Ιχθύς: 12 Μαρτίου – 18 Απριλίου

Κριός: 19 Απριλίου –  13 Μαΐου

Ταύρος: 14 Μαΐου –  21 Ιουνίου

Δίδυμος: 22 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

Καρκίνος: 21 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Λέων: 11 Αυγούστου – 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος: 17 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου

Ζυγός: 31 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός: 24 Νοεμβρίου – 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος: 30 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 18 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Tι συνέβη στην πραγματικότητα

«Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της NASA, Λόρι Καντίλο.

«Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Οι άνθρωποι διαβάζουν τις αστρολογικές προβλέψεις και τον ωροσκόπο τους κάθε μέρα στις εφημερίδες σαν να διαβάζουν ιστορίες μυθοπλασίας», έγραψε χαρακτηριστικά η NASA στο spaceplace.nasa.gov.

Αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τη NASA στο Twitter, με σκοπό να καθησυχάσει όσους έπαθαν κρίση ταυτότητας από την ξαφνική αλλαγή του ζωδίου τους:

 

 

iefimerida.gr/





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.