Σχολείο «τιμωρεί» στέλνοντας τα παιδιά στο… δωμάτιο διαλογισμού!

Όλοι είμαστε συνηθισμένοι στην έννοια της τιμωρίας στο σχολείο. Όταν τα παιδιά είναι άτακτα ή κάνουν φασαρία, τους επιβάλλεται και η ανάλογη τιμωρία. Στην καλύτερη περίπτωση θα τους γίνει μια επίπληξη, αλλιώς μπορεί να καταλήξουν και στο γραφείο του διευθυντή. Έχει, όμως, αυτή η πρακτική τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Η απάντηση έρχεται από τη Βαλτιμόρη και το δημοτικό σχολείο Robert W. Coleman. Εκεί, όταν ένα παιδί πρέπει για διάφορους λόγους να τιμωρηθεί, αντί να του επιβληθεί μια σκληρή τιμωρία, το στέλνουν στο δωμάτιο διαλογισμού ώστε να ηρεμήσει, να σκεφτεί ό,τι έχει προηγηθεί και να επιστρέψει νηφάλιο πίσω στην τάξη.

http://enallaktikidrasi.com/2016/09/sxoleio-timorei-paidia-stelnontas-domatio-dialogismou/

Οι εμπνευστές του προγράμματος  «Mindful Moment» είναι οι Ali και Atman Smith, ιδρυτές του ιδρύματος Holistic Life όπου έχει αναλάβει την οργάνωσή του. Οι ίδιοι μεγάλωσαν στους δρόμους της Βαλτιμόρης, γνωρίζοντας πολύ καλά τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας στην περιοχή. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό, να αναλογιστούν γιατί κάνουν ό,τι κάνουν και, τελικά, να αποτραπούν από την παραβατικότητα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το πρόγραμμα θεωρείται ήδη επιτυχημένο, αφού έχουν μειωθεί κατά πολύ οι αποβολές στο σχολείο αλλά και οι ανεξέλεγκτες συμπεριφορές των παιδιών.

hπηγή





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.