Πλήθος πιστών εόρτασαν στο Αββακόσπηλιο στη Μονή Κουδουμά (φωτο)

Κοσμάς ο Ερημίτης και Ομολογητής και η Μονή Κουδουμά

20Πλήθος πιστών παραβρέθηκαν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου και εκκλησιάστηκαν στο Αββακόσπηλιο στη Μονή Κουδουμά, ημέρα της εορτής του Όσιου Κοσμά του Ερημίτη και Ομολογητή.

1Άνθρωποι από κάθε μεριά του νησιού ακολούθησαν το δρόμο προς τη Μονή Κουδουμά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έξι mini bus με πιστούς κατέφθασαν από τη Χερσόνησο.

2

Η επίσκεψη στη Μονή Κουδουμά

Ο Κουδουμάς, ή πιο σωστά η Μονή Κουδουμά, βρίσκεται στη νότια Κρήτη, στα νότια παράλια του Νομού Ηρακλείου. Από το Ηράκλειο απέχει 2-2,5 ώρες, μια διαδρομή 80 περίπου χιλιομέτρων, όπου τα τελευταία 24 χιλιόμετρα είναι βατός χωματόδρομος που ξεκινά από το χωριό Στέρνες, ανηφορίζει στο Όροςς Κόφινας στη συνέχεια κατηφορίζει στη Μονή Κουδουμά, από τα 800 – 900 μέτρα στο επίπεδο της θάλασσας.

3Η Μονή Κουδουμά είναι αφιερωμένη στην Παναγία και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, οπότε πλήθος κόσμου κατεβαίνει στο μοναστήρι από την προηγούμενη μέρα και διανυκτερεύει στους ξενώνες και στην παραλία.

4Μια άλλη μεγάλη γιορτή στην Μονή Κουδουμά είναι στις 10 Ιουλίου οπότε τιμούνται οι Άγιοι Ευγένιος και Παρθένιοςπου έκτισαν το μοναστήρι το 19ο αιώνα.

9Επίσης Μεγάλη γιορτή στη Μονή Κουδουμά είναι στις 2 Σεπτεμβρίου ημέρα της εορτής του Όσιου Κοσμά του Ερημίτη και ομολογητή.

10

Διαβάστε ΕΔΩ: Κοσμάς ο Ερημίτης και Ομολογητής  και η Μονή Κουδουμά

12

hΔιαβάστε εδώ: Άγιος Ευμένιος και Παρθένιος

14182170_10207425232250834_699700981_n

,

15

φωτογραφίες-επιμέλεια: Γ.Χ.Π.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.