Η Κόκα Κόλα τα γειένει όλα!

Η Coca Cola έκανε την εμφάνιση της στην Ελλάδα στις 10 Αυγούστου 1969. Αρχές της δεκαετίας του 1970 κυκλοφόρησε στην Κρήτη ένα δισκάκι βινυλίου 45 στροφών με τον Ανωγειανό Γιώργο Καλομοίρη ή Γιώργαντο με δύο τραγούδια, ένα συρτό και μια σειρά κοντυλιές το οποίο (από ότι φαίνεται) στην πραγματικότητα ήταν ένα διαφημιστικό της Coca Cola καθώς και στα δύο τραγούδια ο Καλομοίρης «υμνεί» το νέο αυτό προιόν που μόλις είχε καταφτάσει στο νησί της Κρήτης!

Το δισκάκι ήρθε στην κατοχή της παρέας του www.cretan-music.gr στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μαζί με πολλά άλλα από τον Ρεθεμνιώτη μουσικό και οργανοποιό Στέλιο Τσουκνάκη, ο οποίος μας τα παραχώρησε προκειμένου να τα ψηφιοποιήσουμε. Με τη βοήθεια του φωτογράφου και συλλέκτη Γιώργου Γαβαλά το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο διασώθηκε και πρόσφατα το ανεβάσαμε και στο youtube.

Διαφήμιση της Coca Cola μέσω της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης και ενός καλλιτέχνη που τότε βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του; Μάλλον. Όπως και να ‘χει τα τραγούδια αυτά αποτελούν ντοκουμέντο και σας τα παραθέτουμε:

Η Κόκα Κόλα τα γειένει όλα!

 

rethemnos.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.