Βραβεύτηκε η σκυλίτσα που έσωσε τουρίστρια στα Χανιά από επίθεση αντρών

Η είδηση είχε κάνει πέρυσι τέτοια εποχή το γύρο του κόσμου. Η 26χρονη φοιτήτρια Georgia Bradley είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές στα Χανιά. Μια μέρα βρέθηκε μαζί με το σύντροφό της Jonathan Walton στην παραλία της Γεωργιούπολης. Την ώρα που ο σύντροφός της είχε πάει σε απομακρυσμένη καφετέρια, δύο άγνωστοι την πλησίασαν και την κάλεσαν να τους ακολουθήσει “για να πάνε για ποτό”. Εκείνη αρνήθηκε και τότε άρχισαν να γίνονται επιθετικοί εναντίον της με τον ένα να την αρπάζει από το χέρι. Τότε η νεαρή κοπέλα βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο. Ένα μικρό αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε στους άντρες και τους ανάγκασε να φύγουν.

touristria-skilitsa-viasmos-19

Η ίδια μάλιστα σε συνέντευξή της στην “Telegraph” είχε πει: “Όσο ο σύντροφός μου έλειπε, αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στην παραλία. Δύο Έλληνες με πλησίασαν και άρχισαν να μου μιλούν προσβλητικά και να μου ζητούν να τους ακολουθήσω και να πάω μαζί τους για να πιούμε ένα ποτό. Τους είπα ότι δεν ήθελα. Ένας από αυτούς με έπιασε από το χέρι και άρχισε να με τραβάει. Τρόμαξα και πανικοβλήθηκα. Τότε εμφανίστηκε η Pepper (όπως βάφτισε το σκυλάκι μετά), και με έσωσε μιας και άρχισε να τους γαβγίζει δυνατά και να κάνει θόρυβο. Έτσι έφυγαν
touristria-skilitsa-viasmos-15

Η Bradley λίγες μέρες μετά έφυγε για την πατρίδα της το Calstock της Κορνουάλλης χωρίς το σκυλάκι. Δεν μπορούσε όμως με τίποτα να ξεχάσει το περιστατικό. Λίγες μέρες μετά αποφάσισε να επιστρέψει στην Κρήτη, να βρει το σκυλί και να το φέρει στην πατρίδα της μαζί της. “Κάθε βράδυ τη βλέπαμε έξω από τα μπαρ και τα εστιατόρια να προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή των τουριστών. Δεν μας άφηνε όμως να την πλησιάσουμε, ήταν ευγενική αλλά πολύ φοβισμένη”, είχε πει 26χρονη.

Στο δεύτερο ταξίδι της στα Χανιά, η Georgia μαζί με τον Jonathan έψαχνε επί πέντε εβδομάδες για να βρει την Pepper. Τελικά την εντόπισε στην ίδια παραλία της Γεωργιούπολης που την είχε δει πρώτη φορά. Και χωρίς να χάσει χρόνο κίνησε τις διαδικασίες για να μπει μικροτσίπ στη σκυλίτσα, η οποία έμεινε 21 μέρες σε καραντίνα για λόγους υγείας. Η μεταφορά της στη Βρετανία έγινε μετά το τρίτο ταξίδι του ζευγαριού στην Κρήτη. Η Pepper έφτασε στο Calstock όπου και μετά από μια εβδομάδα γέννησε έξι κουταβάκια μιας και ήταν έγκυος, όπως διαπιστώθηκε από τον Έλληνα κτηνίατρο που την εξέτασε.

Σήμερα ένα χρόνο μετά η Pepper ζει ευτυχισμένη με την περήφανη μαμά της και το επίσης περήφανο πατέρα της που τους λατρεύει. Στα ετήσια μάλιστα βραβεία που διοργανώνει η βρετανική εφημερίδα “The Herald” η όμορφη Georgia βγήκε πρώτη κερδίζοντας τον τίτλο της ” Plymouth Animal Hero” της χρονιάς. Και όσο για την όμορφη Pepper, ούτε αυτή έμεινε παραπονεμένη καθώς στα ετήσια βραβεία “YEAR’S ANIMAL HERO AWARD”, που είναι και πιο γνωστά και έγιναν στο Λονδίνο, το σκυλάκι πήρε το δεύτερο βραβείο για την προστασία που παρείχε στην Georgia από τους άντρες που την πλησίασαν στην Κρήτη.
touristria-skilitsa-viasmos-20

touristria-skilitsa-viasmos-7
H Georgia και ο Jonathan ήρθαν και φέτος για διακοπές στην Ελλάδα.

petpet.fr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.