Στο αεροδρόμιο της Μόσχας άνοιξε κατάστημα… Καλάσνικοφ

Η εταιρεία όπλων Kalashnikov, το αυτόματο επιθετικό τουφέκι AK-47 της οποίας εξόπλιζε επί 70 χρόνια τις ρωσικές δυνάμεις και ήταν το όπλο επιλογής των εξεγερμένων σ’ όλες τις ηπείρους, άνοιξε κατάστημα στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας όπου πωλεί αναμνηστικά στα οποία περιλαμβάνονται πλαστικά μοντέλα όπλων, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου δήλωσε πως το κατάστημα, στο οποίο προσφέρονται είδη που περιλαμβάνουν πένες, ομπρέλες, τσάντες, καπέλα, εξοπλισμό καμουφλάζ και μπλουζάκια με την επιγραφή “I love AK”, βρίσκεται στο τμήμα του συγκροτήματος του αεροδρομίου που συνδέεται με τον σιδηρόδρομο που το εξυπηρετεί. Τα μοντέλα όπλων –αυτόματα πιστόλια και τουφέκια– είναι φανερό πως είναι απομιμήσεις και δεν δημιουργούν προβλήματα για την ασφάλεια, πρόσθεσε.

“Το όνομα Καλάσνικοφ είναι από τις πιο δημοφιλείς μάρκες που έρχονται στο νου οποιουδήποτε στον κόσμο όταν ακούν για τη Ρωσία”, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας Kalashnikov Βλαντίμιρ Νμιτρίεφ.

“Έτσι είμαστε ευτυχείς που δίνουμε την ευκαιρία σε όλους να φύγουν από τη Ρωσία παίρνοντας μαζί τους ένα αναμνηστικό με το όνομα της εταιρείας μας”.

Το AK-47, το πρώτο τουφέκι που παρήγαγε η εταιρεία, έγινε διάσημο λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής του και της αξιοπιστίας του σε ακραίες συνθήκες. Δημιουργήθηκε το 1948, εξόπλισε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ευρώπη κατά την κομμουνιστική περίοδο και χρησίμευσε κυρίως σε φιλοσοβιετικές αντάρτικες δυνάμεις σ’ όλη την Αφρική και την Ασία.

Παράγεται επίσης κατόπιν αδείας πέραν των ρωσικών συνόρων και παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα επιθετικά τουφέκια στον κόσμο.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο είναι το μεγαλύτερο πολιτικό αεροδρόμιο της Μόσχας και της Ρωσίας. Το 2015 πέρασαν απ’ αυτό περισσότεροι από 31 εκατ. επιβάτες.

http://www.topontiki.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.