Αλλος οδηγούσε το ταχύπλοο, άλλος παίρνει την ευθύνη….

Ο Στέλιος μεγάλωσε στη θάλασσα. Από μικροί είμαστε μέσα σε καΐκια. Ηταν έμπειρος χειριστής… Δεν πιστεύουμε τα όσα ακούμε για το ποιός οδηγούσε”

Ο Στέλιος μεγάλωσε στη θάλασσα. Από μικροί είμαστε μέσα σε καΐκια. Ηταν έμπειρος χειριστής… Δεν πιστεύουμε τα όσα ακούμε για το ποιός οδηγούσε”.

Αυτά λέει στον “Ελεύθερο Τύπο” ο Μίλτος Τρίμης, αδελφός του 56χρονου Στέλιου που έχασε τη ζωή του στην σύγκρουση του καϊκιού του με το ταχύπλοο στην Αίγινα.

Ο ίδιος αναφέρει πως “η λάντζα ήταν ένα μέτρο μεγαλύτερη από το ταχύπλοο. Ηταν εννιά μέτρα. Σκεφτείτε λοιπόν με τι ταχύτητα έτρεχε το ταχύπλοο για να προκαλέσει τέτοια ζημιά στο καΐκι του Στέλιου. Ο αδερφός μου πάντα πηγαίνει σιγά για να ευχαριστηθεί ο κόσμος το δρομολόγιο. Δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Αυτό που δεν μπορώ να πιστέψω ήταν ότι οδηγούσε ο 77χρονος. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας με προβλήματα υγείας να είχε αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα. Εκτιμώ ότι οδηγούσε άλλος και ανέλαβε την ευθύνη ο 77χρονος. Είχε άλλωστε το χρόνο να το σκεφτεί αφού διέφυγε μετά το περιστατικό. Ενδεχομένως ο χειριστής να ήθελε να κάνει φιγούρα περνώντας ξυστά από το καΐκι. Χάσαμε τον άνθρωπό μας τόσο άδικα”.

Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον άτυχο καπετάνιο

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους, το οποίο εμβολίστηκε προχθες το μεσημέρι στην Αίγινα, από ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

 

 http://www.thetoc





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.