Το Μινωικό Πλοίο στα Χανιά

Το  Μινωικό Πλοίο είναι πιστό αντίγραφο σκάφους μήκους 17 μέτρων του 15ου π.Χ. αιώνα! Αποτελεί ρεαλιστική εκδοχή ενός κωπήλατου προϊστορικού καραβιού και στεγάζεται μαζί με την Έκθεση Ελληνικής Παραδοσιακής Ναυπηγικής και την Έκθεση Αρχαίας Ναυπηγικής του Ναυτικό μουσείο  στο Νεώριο «Μόρο» που βρίσκεται στο ενετικό παλιό λιμάνι των Χανίων.

Η κατασκευή του Μινωικού Πλοίου διήρκησε 4 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2004. Έγινε εξολοκλήρου με χρήση παραδοσιακών εργαλείων και υλικών: για το σκαρί χρησιμοποιήθηκαν κορμοί από κυπαρίσσια, ενώ για τη στεγανοποίηση οι ναυπηγοί χρησιμοποίησαν στρώσεις υφάσματος εμποτισμένες σε μείγμα ρετσινιού και βοδινού λίπους.

Το Μινωικό Πλοίο στις 24 Μαΐου του 2004 ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι, με πλήρωμα 24 εθελοντές κωπήλατες, προς τον Πειραιά, στον όποιο κατέπλευσε στις 24 Ιουνίου επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της πειραματικής ναυπηγικής προσέγγισης.

Στην έκθεση αυτή εκτός από Μινωικό Πλοίο μπορείτε να δείτε μια πλούσια συλλογή από παραδοσιακά σκαριά πλοίων και διάφορα αντικείμενα από τη θαλάσσια ιστορία της Ελλάδας.

Ο Μινωικός πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Κρήτη την δεύτερη χιλιετία προ Χριστού θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παγκοσμίως. Τα Μινωικά Πλοία διέσχιζαν το Αιγαίο και μετέδιδαν τον πολιτισμό σε κάθε άκρη.

Ώρες κοινού: Καθημερινά 09:00 έως 17:00 και Κυριακές  10:00 έως 18:00

Διεύθυνση:  Νεώριο «Μόρο» ενετικό παλιό λιμάνι Χανίων.

Τηλέφωνο: 0030 28210 91875

Ιστοσελίδα: www.mar-mus-crete.gr

e-mail: mar-mus@otenet.gr

minoiko-ploio-01

terrabook.

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.